CRA’P col·laboracions 2018

Divendres 20 d’abril a les 20h 
Centre Cultural La Marineta – Mollet del Vallès

CRA’P presenta “Quién no es, no ha” de i amb Janet Parra

Un cos desplaçat arrossega una fixació: la insistència repetitiva d’una acumulació d’idees acabades, remolcar la memòria per l’espai, perquè el cos és memòria. I si el desmemoritzem? Un cos que es construeix en aquest espai d’oblit, restablint el seu temps en l’entre, deixant-se escriure en la pèrdua.

Aquest treball és la continuació d’un procés d’investigació que estudia els estats perceptius dins del cos. Com es construeixen aquests estats i quin recorregut espacial i temporal dibuixen, quina és la seva coreografia. De quina manera fixa el cos el temps? Investigo maneres d’articular i desenvolupar el pensament cap a allò visible.

* Escrivia el poeta William Blake que l’eternitat està enamorada de la feina del temps. Busquem doncs l’eternitat del cos en el temps i la seva impossibilitat.

 

 

 

 

 

 

Fitxa artística:

Idea i direcció: Janet Parra

Composició i dramatúrgia: Jesús Labandeira, Janet Parra

Performer: Janet Parra

Espai sonor: Ryoji Ikeda

Fotografia: Centro Coreográfico de la Gomera

Duració: 40min.

Web companyía: https://janetparra.hotglue.me

Amb el suport de: Coreógrafos en comunidad (Conde Duque, Madrid), Certamen Coreogràfic de Madrid, Centre Coreogràfic de la Gomera (Illes Canàries), Centre de creació La Poderosa (Barcelona) i Centre de creació La Caldera (Barcelona).

 

Janet Parra Orrego,  va començar els seus estudis en dansa a Santiago de Xile i Buenos Aires, on es forma en diferents escoles i universitats de dansa i coreografia com el taller del Conservatori de la Universitat de Xile, Escola de ballet Alícia Targarona i Escola de dansa i teatre Face Buenos Aires. El 2012 es trasllada a Madrid i completa els seus estudis a l’escola de dansa contemporània Carmen Senra, rep una beca al Conservatori Maria d’Àvila. Cursa estudis de coreografia a l’escola d’arts d’Amsterdam i de recerca de moviment a Nova York. Ha col·laborat amb coreògrafs a Argentina i Espanya com Jesús Rubio, Janet Novas, Sharon Fridman, Elena Còrdova, Silvina Grinberg, Gerardo Litvak i Luis Garay.

El 2014 comença a crear les seves pròpies peces i rep el suport del Certamen Coreográfico de Madrid, Centre Coreogràfic de la Gomera, Centre de creació La Caldera​, Coreògrafos en comunidad i La Poderosa.

Des del 2009 compagina el seu treball en dansa amb els seus estudi de ioga i filosofia. S’ha format en aquesta disciplina entre Argentina, Espanya i Índia, on viatja anualment per continuar els seus estudis  al costat de Sharath Jois.

 

Entrada lliure. Places limitades.

Aquesta activitat és fruït de la col·laboració de CRA’P al programa de celebració del Dia Internacional de la Dansa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès

 

Fotos: Alba Montañez

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org