CRA’P col·laboracions 2018

El centre KALARIGRAM d’Auroville, Índia, visita per primera vegada Europa i tenim el plaer d’acollir-lo a CRA’P organitzant una setmana d’activitats entorn el Kalaripayattu, una tradició mil·lenària de coneixements i pràctiques sobre arts marcials, salut i espiritualitat.

Entre l’11 i el 15 de juny, amb la col·laboració de l’Espai Nassara (Masnou), ens endinsarem en aquesta ancestral tradició i el seu llegat guiats per Lakshman Gurukkal, un dels mestres més reconeguts actualment i el seu acompanyant Akshay T S, un jove talent.

MASSATGES KALARI I AYURVEDA

11 al 15 de juny
12h a 15h a l’Espai Nassara (Masnou)

El llegat del Kalaripayattu té una manera única d’harmonitzar el sistema biològic de tot el cos aplicant diferents tècniques terapèutiques de massatge. Les diferents modalitats són utilitzades per mantenir una bona salut, l’enfortiment del cos i el tractament de diverses afeccions de caràcter músculo-esquelètic i neurològic.

El massatge Kalari Uzhichil és un massatge complet del cos aplicat amb els peus. Millora la circulació dels fluits del cos i activa el seu sistema linfàtic, ajudant a purificar-lo. És un mitjà perfecte per canalitzar el flux de l’energia vital del cos.

El massatge Ayurveda Abyangm és un massatge complet del cos aplicat amb les mans que segueix els principis fonamentals de la medicina Ayurvèdica. Els massatges tradicionals i els tractaments de la medicina Ayurveda purifiquen i milloren la circulació i irrigació sanguínia del cos.

Per Lakshman Gurukkal i Akshay T S

 

 

 

Preus: 60€ massatge de peus Kalari Uzhichil / 40€ massatge de mans Ayurveda Abyangm
Cita prèvia: info@cra-p.org / 666 763 504

Lakshman Gurukkal és un dels pocs rars Gurus de Kalaripayattu, Ayurveda i Tantra reconeguts. Seguint la tradició del llinatge familiar, va començar a aprendre Kalaripayattu a la primerenca edat de 5 anys sota la tutela del seu pare Guru Veerasree Sami Gurukkal; de qui també va aprendre l’art i la ciència de l’Ayurveda. Ha sigut galardonat amb el títol de ‘Senior Fellowship’ en Kalaripayattu i Natyashastra pel Ministeri de Cultura del Govern de l’Índia. Ha obtingut un postgrau en Advaita Vedanda de Rashtriya Sanskrit Sansthan, centre d’estudis universitàris reconegut pel Ministeri de Desenvolupament de Recursos Humans de Nova Delhi. Ha treballat com a professor associat d’Arts Marcials a la Universitat de Sànscrit Sree Sankaracharya, a Kalady, Kerala. És el director de l’Hindustan Kalari Sangam, el centre de la família a Calicut, Kerala. Al 2010 funda el Kalarigram a Auroville, Tamil Nadu, un centre internacional d’investigació sobre les aplicacions que té el kalari per empoderar a les noves generacions amb els fonaments centrals de l’antiga saviesa i les seves eines per tal de desenvolupar un ser humà capacitat i responsable.

Akshay T S aprèn Kalaripayattu i Ayurveda amb Lakshman Gurukkal, Shatrughnan Gurukkal i Radhika Gurukkal al centre Hindustan Kalari Sangam, Calicut, Kerala, i és un practicant d’alt nivell que ha participat a nombroses presentacions, demostracions i concursos a l’Índia.

El centre KALARIGRAM es troba a Auroville, Tamil Nadu, Índia. S’estructura com un Kalari gurukulam holístic i fou fundat per Lakshman Gurukkal al 2010. En ell aprenen i practiquen artistes procedents de tot el món. La visita de Kalarigram busca difondre la saviesa tradicional de la Índia a partir de l’entrenament del cos i la ment, les arts escèniques i la pràctica espiritual. www.kalarigram.org 
CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org