CRA’P projectes en xarxa 2011

A partir d’una iniciativa de ‘L’Officina’ (Marsella) pren cos l’any 2008 Miniatures Officinae, un projecte internacional de caràcter itinerant basat en la creació i difusió de peces curtes creades en diferents contexts culturals, l’objectiu del qual és facilitar i incentivar el diàleg i l’intercanvi entre artistes de la conca mediterrània.

Miniatures busca qüestionar la forma que pot adoptar una miniatura en l’art contemporani, proposant tant una reflexió sobre el context cultural que la genera com un anàlisi de la seva estètica i forma mitjançant la producció de coreografies, instal·lacions o imatges de diferents artistes invitats. Amb el suport de dramaturgs, teòrics, artistes i agents culturals, es busca aprofundir en l’estudi i anàlisi de les nocions de ‘coreografia’ i de ‘body art’ en l’àmbit de la creació contemporània,

Les temàtiques comunes que Miniatures proposa són la representació/expressió de l’Amor i la relació amb l’Altre, que es representen en públic com a peces escèniques o visuals o ambdues alhora.

El projecte ha estat coordinat des del 2009 i fins desembre del 2010 per cinc organitzacions en xarxa:

Officina (Marsella)
L’animal a l’esquena (Celrà)
El Teatro (Tunísia)
Indisciplinarte (Terni)
HaRaKa (Caire)
 

A partir de gener del 2011 CRA’P – pràctiques de creació i recerca artística substitueix a L’animal a l’esquena com a membre de la xarxa internacional, sempre sota la coordinació de Toni Cots. Durant el 2011 s’han presentat públicament diferents Miniatures a la Townhouse Gallery del Caire, a La Caldera de Barcelona dins el Festival Grec, al Festival Fast de Terni i al Festival Dansem de Marsella.

Per altra banda, CRA’P ha assumit la responsabilitat de gestionar la producció del llibre “Loving Effects”, a cura de Toni Cots i publicat per Quodlibet a Itàlia. Aquest llibre recull les propostes d’escriptura i imatges de 9 artistes provinents de 5 països del Mediterrani diferents, que han sigut produïts pel projecte en xarxa al 2009-2010, la recopilació de quatre assajos sobre els afectes i la relació amb l’‘altre’, una introducció de l’editor i un prefaci sobre Miniatures.

Consulta la web de Miniatures

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org