LLUM I VIBRACIÓ

CRA’P Col·laboracions 2023

17 de març de 19:00h a 21:00h

CRA’P presenta en col·laboració amb els Arxius OVNI – Observatori de Vídeo No Identificat un vídeo-assaig, comissariat per Alessandro Quaranta i Toni Cots, capaç de suscitar en l’observador un pensament crític alhora que contemplatiu.

El material utilitzat es compon de vídeos de codi obert disponibles a la web i re-editats, uns altres que estan disponibles a l’arxiu en línia desorg.org, i altres creats específicament per a aquest projecte.
La recerca ha estat centrada en la conflictivitat existent en la interpretació de la realitat, així com en una crítica de la modernitat, a través de la duplicitat d’oposats (llum/foscor, lloc/espai, sagrat/diví), que hem identificat com a model per a explorar diferents vídeos d’autor, entrevistes i alguns documentals.
En Llum i vibració discorre i emergeix una preocupació pels llocs, fins i tot anònims, corporis i geogràfics, responsables d’il·luminacions momentànies i visions de l’ànima.

Autors i participants a Llum i Vibració:
Toni Serra/Abu-Ali, Toni Cots, Fernand Deligny, Esther Freixa i Ràfols, Gian Antonio Gilli, Ariel Jimenez, Alessandro Quaranta, Jesus Rafael Soto, Laurel Swenson, Renaud Victor, Peter Watkins.

 

 

 

 

 

 

 

Taquilla inversa.

Auditori del Centre Cultural La Marineta, Mollet del Vallès.

 

Alessandro Quaranta és vídeo artista, graduat a l’Acadèmia de Belles Arts Albertina de Torí. En la seva pràctica creativa, adopta un enfocament simbiòtic d’immersió-escolta respecte al que crida la seva atenció; persones, coses o animals, que documenta amb el vídeo. En els seus vídeos també registra situacions i contextos sensibles, a partir dels marges i els confins: naturals i polítics, materials i immaterials. En particular, presta particular atenció a la relació entre els espais i les comunitats que els habiten o travessen. Les seves obres han estat exposades en mostres col·lectives i individuals en diversos països d’Europa.

Toni Cots és actor, autor, professor i director de les arts escèniques, i gestor de projectes culturals internacionals. Ha estudiat dansa contemporània a Europa, i diverses tradicions escèniques i arts marcials a Índia, Bali i Japó. Durant 10 anys ha estat actor de l’Odin Teatret i membre de l’ equip pedagògic de l’ISTA – International School of Theatre Antropology fins al 1985. Ha dirigit programacions, activitats i festivals internacionals a diferents països i ciutats (Sitges, Copenhaguen, Amsterdam, Barcelona, etc.). Ha generat projectes internacionals de caràcter cultural d’implicació social en diferents països i contextos. Els seus projectes culturals, creacions artístiques, sota el nom de Basho i el seu propi, han estat presentats i realitzats a països d’Europa, Sud de la Mediterrània, Llatinoamèrica i Àsia. Del 2001 al 2010, ha impulsat i coordinat, amb Malpelo, el centre L’animal a l’esquena. De 2007 a 2010 ha dirigit el Màster MACAPD – Master in Contemporary Arts Practice & Dissemination. Del 1999 al 2019 ha estat membre del consell de redacció de la revista Performance Research (Routledge). Actualment és membre fundador de CRA’P.

Els materials continguts als Arxius OVNI són el resultat de diversos projectes temàtics de investigació, tota una constel·lació de títols amb el denominador comú de la seva lliure expressió i reflexió sobre les pors i els plaers individuals i col·lectius, construint en el seu conjunt una visió de múltiples facetes, como millers de petits ulls, que profunditzen i exploren el nostre món, o anuncien d’altres possibles.

www.desorg.org

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org