CRA’P Presentacions – Tallers 2020

6, 12 i 20 de desembre 

Respirar el Mahābhārata és una performance ritual de 12 anys de durada. Entre el 12 de desembre del 2016 i el 12 de desembre del 2028 Michael Gadish es compromet a profunditzar en la gran història del Mahābhārata. Cada quinze dies compartirà els seus avenços en el blog respirarelmahabharata.com i estrenarà cada any (sempre el 12 de desembre) un espectacle nou, basat en la narració del Mahābhārata.

Cada espectacle és independent i no és necessari haver vist cap dels anteriors per poder-lo disfrutar, però a la vegada els espectacles tenen una continuïtat entre ells, que podrà gaudir qui decideixi seguir el desenvolupament complet de la performance.

El Mahābhārata és la gran història de la humanitat. Un relat laberíntic de 7000 pàgines, en llengua sànscrita, sobre els orígens del qual s’especula moltíssim més del que es sap. Un relat, una epopeia, saga familiar còsmica, text filosòfic, místic, ètic o esotèric. No hi ha consens sobre què és el Mahābhārata: un relat que provoca, inspira i transforma des de dins; una enciclopèdia d’històries fantàstiques, però que en el fons són més reals que l’oxigen que respirem i, en definitiva, un misteri.

El cinquè capítol d’aquesta performance de 12 anys, que s’estrenarà el pròxim 12/12/20, indaga en l’escolta, la realitat i el nostre posicionament amb relació a ella. Amb la col·laboració de l’actriu i cantant Gisele Cornejo, i el director d’arts escèniques Toni Cots.

Reflectint el procés de creació d’aquest últim any, el cinquè espectacle té format online i presencial.  Està dividit en tres trobades:

Primera trobada 6/12/20: Taller sobre cóm escoltar la narració del Mahābhārata.
Online (zoom) – 19h Espanya (15h Argentina, 13h Colòmbia, 12h Mèxic). Duració: hora i mitja.

Segona trobada 12/12/20: Narració ritual amb Gisele Cornejo.
Presencial ó online (zoom). Presencial: a les 12h a la sala de CRA’P. Online (zoom): 20h Espanya (16h Argentina, 14h Colòmbia, 13h Mèxic). Durada: dues hores.

Tercera trobada 20/12/20: Tancament ritual.
Online (zoom) – 19h Espanya (15h Argentina, 13h Colòmbia, 12h Mèxic). Durada: una hora.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dirigit per Michael Gadish

Preu:
35€ (28€ col·laboradors i associats de CRA’P). Cal assistir a totes les sessions.

Inscripcions:
info@cra-p.org / 666 763 504

Espai de CRA’P

Michael Gadish va estudiar la llicenciatura de Filologia hebrea a la Universitat d’Amsterdam i cultura sànscrita amb Elena Sierra en la UB. Col·labora com a escriptor en teatre i dansa contemporània des de 2004. La cerca dels orígens del llenguatge i la trobada entre la filosofia, l’art, la tradició i el contemporani l’ha portat a centrar-se en la narració oral com eina, combinada amb nous llenguatges escènics propis de la performance i a especialitzar-se en les fonts de tradició oral de la Índia: el Ramayana, Mahabharata i Puranes, per sentir que són una font de creativitat i saviesa inesgotables. Col·labora amb formacions de yoga i organitza tallers i conferències sobre cosmogonia índia que combinen la creativitat amb la divulgació. Des de 2015està portant a terme una performance de 12 anys basada en el Mahabharata, on es compromet a estudiar durant 12 anys aquesta gran obra i estrenar cada 12 del 12 un espectacle nou basat en una part de la història. Cada 15 dies publica un escrit sobre l’estat de la investigació en el blog: www.respirarelmahabharata.com

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org