CRA’P resident gener a desembre 2019

RESPIRAR EL MAHABHARATA IV

Respirar el Mahabharata és una performance de 12 anys que consisteix en narrar el Mahabharata, la gran historia de la humanitat, en 12 espectacles consecutius estrenats cada 12 de desembre entre 2016 i 2028.

Es pot seguir l’evolució del projecte al blog: www.respirarelmahabharata.com

El quart espectacle de la performance, pel que fa a temàtica, indaga en el significat esotèric del joc i l’atzar a partir de l’argument del Mahabharata i la cosmogonia en la qual s’enmarca l’obra. Pel que fa a la forma, aquest espectacle està pensat com a taller, per aules i espais de divulgació. L’objectiu és investigar la frontera on es troben, i es separen, l’art i l’ensenyament, o la creació i la divulgació. Aquest quart capítol de Respirar el Mahabharata s’estrenarà com a taller a la sala de CRA’P a Mollet el pròxim 12 de Desembre de 2019.

 

 

 

 

 

 

Michael Gadish va estudiar la llicenciatura de Filologia hebrea a la Universitat d’Amsterdam i cultura sànscrita amb Elena Sierra en la UB. Col·labora com a escriptor en  teatre i dansa contemporània des de 2004. La cerca dels orígens del llenguatge i la trobada entre la filosofia, l’art, la tradició i el contemporani l’ha portat a centrar-se en la narració oral com eina, combinada amb nous llenguatges escènics propis de la performance i a especialitzar-se en les fonts de tradició oral de la Índia: el Ramayana, Mahabharata i Puranes, per sentir que són una font de reativitat i saviesa inesgotables. Col·labora amb formacions de yoga i organitza tallers i conferències sobre cosmogonia índia que combinen la creativitat amb la divulgació. Des de 2015està portant a terme una performance de 12 anys basada en el Mahabharata, on es compromet a estudiar durant 12 anys aquesta gran obra i estrenar cada 12 del 12 un espectacle nou basat en una part de la història. Cada 15 dies publica un escrit sobre l’estat de la investigació en el blog: www.respirarelmahabharata.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org