CRA’P Resident abril 2012 – octubre 2012 a març 2013 – desembre 2017 a novembre 2020

CUERPO DOCUMENTO

Cuerpo-Documento, és un projecte d’investigació escènica que comença el 2012, en què el cos és territori i eix fonamental de la pràctica. Està concebut a mode d’arxiu performatiu multidisciplinari. Aquest treball experimenta entre els límits de la instal·lació, la coreografia i la performance. Explorant a través de llenguatges diferents com el vídeo, la fotografia i la iconografia. Se centra al voltant del cos femení com a document, com a lloc de trobada i debat. Com espai potencialment poètic.

El projecte s’obre en dues línies: una escènica i una altra en relació als arxius.

ESCENA:

Cuerpo-Documento / Serie 1: proposta escènica que consisteix en quatre peces/carpetes, totes elles independents i alhora relacionades entre si. Amb una durada d’entre 10 a 15 minuts cada una. Ha sigut presentada fins el moment a: DNA 18, La Caldera i Antic Teatre, Barcelona.

La Memoria de la carne: és la nova investigació escènica que s’engloba en el projecte Cuerpo-Documento. Una reflexió que pren cos on enfoco la mirada en la dona d’un altre temps. En la seva carn i el seu moviment. Una reflexió sobre el pas de el temps, la vellesa i el propi cos. (Cos físic, social, carnal, afectiu i poètic). Una indagació en les memòries recollides en els cossos de les nostres mares, àvies i les dones que ens van precedir i que ni tan sols imaginem.

ARXIUS:

Arxiu Artístic a partir de tots els materials que conformen el projecte fins al moment. I la creació d’una activació performativa d’aquest arxiu, prevista per aquest any 2019.

Col·laboracions:

Entre 2011 i 2012 és tutoritzat per Carlos Marquerie dins del marc del Màster en pràctica escènica i cultura visual. Del 2011 al 2017 compta amb la col·laboració en la creació d’Esther Freixa i Ràfols que a partir de gener del 2018 assumeix la direcció artística del projecte. Des de juny del 2018, Toni Cots realitza tasques d’assessorament en la investigació enfocades als arxius.

Aquest projecte ha gaudit de residències a: C.A.C.H. Centro de arte contemporáneo de Huarte, Navarra ; Azala; Festival de Dansa de Navarra D.N.A; Departamento de cultura de Tudela, teatro Gaztambide y Danza espacio Navarra/Nafarroako Dantzagunea. Va ser seleccionat com a projecte resident a La Caldera 2018, Barcelona. Coproduït i estrenat al Festival de Dansa de Navarra al maig 2018. Al juny 2018 se li concedeix una de las ajudes a les arts plàstiques i visuals, gestionades des del Centro de Arte Contemporáneo de Huarte i gestionades pel govern de Navarra. Paral·lelament ha tingut suport per la investigació des dels arxius del MACBA i MUSAC. Des d’agost 2018 el projecte és també resident a l’Escola Navarra de teatre.

Web: www.cuerpodocumento.org

 

 

 

 

 

 

 

 

Estitxu Arroyo Sánchez és performer, actriu i creadora escènica multidisciplinari. Cursa estudis a l’Escola Navarra de teatre, posteriorment es llicencia en art dramàtic a l’Institut del Teatre de Barcelona. Gaudeix d’una beca d’aprofundiment d’estudis a la Universitat der Künste a Berlín (UdK) i realitza el màster en pràctica escènica i cultura visual organitzat per la Universitat d’Alcalá d’Henares i Artea, en col·laboració amb el Museu Reina Sofia, La casa encendida i Matadero, a Madrid. Actualment és professora al batxillerat artístic de l’escola superior d’art de Corella, Navarra. També imparteix classes de ioga a diferents espais i llocs. Alhora treballa com a narradora professional i imparteix classes i tallers relacionats amb el fet creatiu, les arts vives i el moviment.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org