CRA’P tallers 2018

22 i 23 de setembre  mòdul 1

6 i 7 d’octubre mòdul 2

En aquests dos mòduls intensius de cap de setmana proposo reflexionar i treballar al voltant de dues qüestions que considero importants a l’hora de plantejar-nos un treball amb nens i adolescents a través de la dansa: les nostres nocions sobre lo estètic i la relació de la música i el so amb el cos i la dansa.

Encara que aquests dos mòduls estan pensats per a persones que treballen amb infants o adolescents i que ho fan a través del cos i la dansa, en realitat poden servir com a marc per a una reflexió pràctica a qualsevol persona interessada en processos d’aprenentatge relacionats amb l’activitat artística.

Mòdul 1: Reflexió estètica

En quin sentit la nostra sensibilitat es modifica en el percebre i experienciar formes artístiques? Per què i com les concepcions sobre lo bell es modifiquen? Quins són els paràmetres des dels quals som sensibles a certes formes i insensibles davant d’altres? Com de ideològic i polític és el fet de privilegiar certes formes com a belles en detriment d’altres? I, en el terreny de la dansa, què és estètic? En quin sentit un gest, forma de moviment, pot transformar la sensibilitat i per tant la nostra perspectiva sobre el món, sobre un mateix i sobre els altres?

Mòdul 2: Música i dansa, so i cos.

Des de temps immemorials la dansa i la música han estat arts germanes. No obstant això, la música, almenys en la cultura occidental, s’emancipa aviat de la dansa, mentre que aquesta, no serà fins a finals del s.XX en què començarà, encara que només en l’àmbit de les avantguardes artístiques, a afirmar-se com art independent. En aquest mòdul repensarem aquesta relació i donarem eines per treballar-la a l’aula amb els nens i adolescents.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Imparteix Constanza Brncic
 
Horari:  Dissabte de 10h a 18h – Diumenge de 10h a 15h
 
Preu: Dos mòduls 150€ (125€ col·laboradors de Cra’p ). Un mòdul 90€ (75€ col·laboradors de Cra’p).
Després del 7 de setembre: Dos mòduls 175€ (150€ col·laboradors de Cra’p). Un mòdul 105€ (90€ col·laboradors de Cra’p).
 
Inscripcions: info@cra-p.org / 666 763 504
 
Espai de CRA’P
 
 
Constanza Brncic Monsegur, coreògrafa i ballarina. Llicenciada en Filosofia i Màster en Pensament Contemporani i Tradició clàssica per la UB, on actualment realitza el programa de doctorat en filosofia contemporània, sota la direcció de Josep Maria Esquirol. Professora de coreografia al Conservatori Superior de Dansa (Institut del Teatre de Barcelona) i professora convidada a l’ESAD (Escola Superior d’Art Dramàtic). Al llarg de més de vint anys de carrera, ha creat nombroses peces escèniques i ballat amb companyies com Malpelo o Raravis / Andrés Corchero i Rosa Muñoz. Ha desenvolupat una extensa investigació en l’àmbit de la improvisació col·laborant amb nombrosos músics i ballarins. El seu treball es caracteritza per una preocupació constant per la relació de l’art amb l’entorn, realitzant projectes en contextos socials com escoles, hospitals, presons, barris i amb col·lectius de persones diverses.
www.constanzabrncic.net
 
 

Pots fer-te col·laborador de Cra’p a partir de 5€ al mes i gaudir de descomptes en totes les activitats.

 

 

Fotos: Alba Montañez

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org