CRA’P presentacions – xerrades 2018

El centre KALARIGRAM d’Auroville, Índia, visita per primera vegada Europa i tenim el plaer d’acollir-lo a CRA’P organitzant una setmana d’activitats entorn el Kalaripayattu, una tradició mil·lenària de coneixements i pràctiques sobre arts marcials, salut i espiritualitat.

El 16 de juny ens endinsarem en aquesta ancestral tradició i el seu llegat guiats per Lakshman Gurukkal, un dels mestres més reconeguts actualment i el seu acompanyant Akshay T S, un jove talent.

LA TRADICIÓ DEL KALARIPAYATTU I EL SEU LLEGAT.

ARTS MARCIALS I PERFORMATIVES – SALUT – ESPIRITUALITAT

16 de juny
11h a 18h a CRA’P (Mollet del Vallès)

Aquesta jornada proposa una trobada i diàleg amb Lakshman Gurukkal per tal d’aproximar-nos al vast coneixement d’aquesta ancestral i holística tradició del sud de l’Índia. Es parlarà de Kalaripayattu, Ayurveda, Tantra i l’antic tractat sànscrit sobre les arts escèniques Natyashastra. També es faran demostracions de Kalaripayattu amb Akshay T S i rituals de Sri Vidya Tantra.

Tant el Kalaripayattu com l’Ayurveda han intercanviat i adquirit amplis coneixements l’un de l’altra i viceversa. També el Kalaripayattu està entrelligat amb algunes formes d’art tradicional del sud de l’Índia com el Kathakali i el Theyyam. Per altra banda, la base espiritual del Kalaripayattu es fonamenta en el Tantra, la celebració de la unió de Shiva i Shakti, és a dir la unió de les energies masculina i femenina en la consciència d’un mateix, del propi ser.

Aquesta jornada, oberta a tota persona interessada, ens proposa un temps i espai per parlar sobre totes aquestes qüestions que en el Kalaripayattu s’entreteixeixen: la salut, l’art i l’espiritualitat.

Amb Lakshman Gurukkal i Akshay T S

 

 

 

 

 

 

Preu: 50€ amb dinar inclòs (40€ col·laboradors de CRA’P) / 30€ mitja jornada (25€ col·laboradors de CRA’P)
Inscripcions: info@cra-p.org / 666 763 504

Lakshman Gurukkal és un dels pocs rars Gurus de Kalaripayattu, Ayurveda i Tantra reconeguts. Seguint la tradició del llinatge familiar, va començar a aprendre Kalaripayattu a la primerenca edat de 5 anys sota la tutela del seu pare Guru Veerasree Sami Gurukkal; de qui també va aprendre l’art i la ciència de l’Ayurveda. Ha sigut galardonat amb el títol de ‘Senior Fellowship’ en Kalaripayattu i Natyashastra pel Ministeri de Cultura del Govern de l’Índia. Ha obtingut un postgrau en Advaita Vedanda de Rashtriya Sanskrit Sansthan, centre d’estudis universitàris reconegut pel Ministeri de Desenvolupament de Recursos Humans de Nova Delhi. Ha treballat com a professor associat d’Arts Marcials a la Universitat de Sànscrit Sree Sankaracharya, a Kalady, Kerala. És el director de l’Hindustan Kalari Sangam, el centre de la família a Calicut, Kerala. Al 2010 funda el Kalarigram a Auroville, Tamil Nadu, un centre internacional d’investigació sobre les aplicacions que té el kalari per empoderar a les noves generacions amb els fonaments centrals de l’antiga saviesa i les seves eines per tal de desenvolupar un ser humà capacitat i responsable.

Akshay T S aprèn Kalaripayattu i Ayurveda amb Lakshman Gurukkal, Shatrughnan Gurukkal i Radhika Gurukkal al centre Hindustan Kalari Sangam, Calicut, Kerala, i és un practicant d’alt nivell que ha participat a nombroses presentacions, demostracions i concursos a l’Índia.

El centre KALARIGRAM es troba a Auroville, Tamil Nadu, Índia. S’estructura com un Kalari gurukulam holístic i fou fundat per Lakshman Gurukkal al 2010. En ell aprenen i practiquen artistes procedents de tot el món. La visita de Kalarigram busca difondre la saviesa tradicional de la Índia a partir de l’entrenament del cos i la ment, les arts escèniques i la pràctica espiritual. www.kalarigram.org

Pots fer-te col·laborador de Cra’p a partir de 5€ al mes i gaudir de descomptes en totes les activitats.
 
 
 
Fotos: Alba Montañez
CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org