CRA’P residents febrer 2012

PRESÈNCIA EN COMÚ

-Què ens vols explicar?
-No res, tan sols donar, sentir… junts, aquí, ara.
-Llavors?
-De fet, nosaltres ens suportem els uns sobre els altres…
-?
-Vull dir… El teu pes sobre el meu i viceversa.
-El meu pes?
-Si, encara que ens toquem o no, sento el teu pes. Aleshores reacciono, m’adapto:
absorbir, resistir, acompanyar, esquivar… Perquè en tota relació hi ha una arquitectura
en moviment.

Ens trobem en la recerca d’un llenguatge en comú que s’amplia a cada lloc que travessem, a cada residència, compartint-lo al carrer amb artistes, amb nous paisatges i noves històries. D’aquesta manera parlem de Dansa Portée quan un ballarí és acompanyat en el seu moviment per al menys un altre ballarí i de Titella Coral quan aquest és acompanyat per un cor de gent. Som moguts per l’altre -ja sigui humà o titella- compartint particularitats i minusvalideses, afavorint les impulsions, el viatge i exploració de l’espai. www.bladonk.canalblog.com

 

 

 

 

 

 

Merlin Borg (FR): actor físic contemplatiu, aficionat a les formes animades (titelles, objectes, colors i línies). Des del 2008, se sent temptat per fundar un llenguatge coreogràfic no virtuós a partir de nocions de recolzament, d’acompanyament i compartir pesos. També per intercanviar aquest llenguatge amb artistes, aficionats de diferents edats, persones amb algun tipus de minusvalidesa…

Xavi Moreno (CAT): autodidacta de la Clown Street Theater School, es troba amb Moshen Cohen, Ricardo Mora (Cia. el Otro), Jango Edwards i Manu Aizpuru. Estudia expressió corporal dramàtica amb Jessica Walker, acrobàcia a l’escola de circ Rogelio Rivel, dansa-teatre a la Subbody Butoh School, dansa amb Maria Montseny, Mayte Vaos, Atsushi Takenouchi i Sara Pons. Li agrada freqüentar i compartir al Taller de Marionetas de Pepe Otal.

Katherine Sheng Morrison (CAN/CHI): explora a través de la dansa, el cant, la música, el joc, el dibuix, la pintura i la paraula. Formada en teatre a la Universitat de Toronto, ha estat participant en cursos de Butoh en los últims anys, entre les que destaca la Subbody Butoh School Himalaya i amb Cia. Raravis. Fins que li fou possible, cantava les seves cançons al carrer. Treballa amb Cia. AdonK! des del 2010.

Federica Porello (ITA): ballarina, coreògrafa i video-maker, membre de CrIM (Creadors Independents en Moviment). Es va graduar a P.A.R.T.S., a Brussel·les al 2006. Ha treballat per diferents artistes, entre ells: Marlene Freitas (PT), Tg Stan (BE), Anne Katrine Dolven (NO), Ariadna Estalella (CAT). Al 2009 comença a col·laborar amb la Cia. AdonK! (FRA), Merlin Borg, en el projecte “Laboratorio itinerante de danza portée y marioneta coral”. Actualment també treballa amb el coreògraf català Albert Quesada, i desenvolupa el seu propi treball.

Mireia de Querol (CAT): ballarina, coreògrafa i professora de dansa, membre de CrIM (Creadors Independents en Moviment). Es va graduar a la Theatreschool, AHK, a Àmsterdam, l’any 2007. Ha treballat amb els coreògrafs: Kenzo Kusuda (NL), Arantxa Sagardoy (ESP), Angela Lamprianidou (CAT), Ariadna Estalella (CAT). Actualment treballa amb Albert Quesada i la Cia.Adonk! (FR). Ha creat un solo “I tots els altres”, premiat amb el 3er premi al Baltic Movement Contest, Gdansk (PL) i ha col·laborat com a coreògrafa amb altres artistes com Mara Smaldone i Anna Mustonen.

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org