CRA’P col·laboracions 2016

Dijous 9 de juny a les 20h 
Centre Cultural La Marineta – Mollet del Vallès

CRA’P presenta “Güera, un joc de significats i sentits” un espectacle de dansa-performance de i amb Kata Cots (Mèxic)

Des del meu punt de vista, la nostra manera de relacionar-nos parteix dels significats amb els que ens emparem, i emparem als altres. I em pregunto: en què es converteix el cos entrenat de la ballarina per l’espectador, quan el seu codi de moviment i el seu context són fracturats?

Partint de la ‘pose’ del nu femení i la seva representació, ‘Güera’, en aquest cas un nu vestit, busca evocar la relació del que mira amb el subjecte i ‘objecte’ del seu desig o rebuig.

El procés de creació de Güera (que a Mèxic significa noia blanca i atractiva) parteix d’un moviment que transforma el cos a mida que aquest s’identifica amb la imatge i representació del cos femení. Proposa una estructura basada en diferents seqüències d’accions desplegades a partir dels espais públics privatitzats: centres comercials, aparadors, salons de bellesa, etc.

www.watch-guera.com

güera1

 

 

 

 

Fitxa artística:

Concepte: Kata Cots

Dramatúrgia: Toni Cots

Performer: Kata Cots

Projecte en residència artística amb la Companyia de dansa Péndulo Cero

Amb el suport de la Casa de Cutura de Tijuana, Instituto Municipal de Artes y Cultura

Agraïments a: Leobardo Sarabia – Festival Interzona de Tijuana, Ava Odorica, Jorge Domínguez, Carlos González, David Mariano, Elizabeth Pettit, Liv Fauver i Esther Freixa.

Kata Cots és investigadora en pràctiques escèniques i de la dansa, ballarina i professora de dansa contemporània. És de nacionalitat nord-americana i espanyola. Ha actuat i ensenyat a Espanya, Regne Unit, Estats Units, Índia i Mèxic. Actualment viu a Tijuana, Mèxic, una ciutat a la frontera amb Estats Units, on ha col·laborat amb diferents companyies i artistes durant els últims 6 anys. És professora certificada de Mètode Feldenkrais® en educació somàtica pel The Feldenkrais Guild® of North America. Es gradua al Sarah Lawrence College de Nova York on estudia dansa i antropologia política i cultural. La seva peça més recent “Güera” (que significa dona blanca i actractiva a Mèxic) va ser creada durant una residència artística a Tijuana, amb la companyia de dansa Péndulo Cero i Toni Cots.

Entrada lliure. Places limitades.

Aquesta activitat és fruït de la col·laboració del programa de residències de CRA’P i l’Ajuntament de Mollet del Vallès

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org