Presentació i debat al voltant del  Mahabharata, amb Michael Gadish

CRA’P presentacions 2016

Dissabte 4 de juny a les 19h 

Michael Gadish parteix d’un interès pel llenguatge humà i les maneres com aquest defineix i construeix la realitat, per combinar la investigació de la llengua, la mitologia i la religió amb l’art. La intenció d’aquest debat és la de compartir conclusions sobre la combinació de mitologia tradicional amb formats artístics contemporanis, a partir de l’experiència de la performance de 8 hores ‘Un viaje por el Ramayana’ dirigida per Maria Stoyanova, que ha estat presentant a diferents espais durant l’any passat, i la presentació de material recollit per el nou projecte de 12 anys anomenat ‘Respirar el Mahabharata’.

‘Respirar el Mahabharata’ és una performance de 12 anys de durada que gira al voltant de l’obra ‘Mahabharata’. La performance consisteix en estudiar durant 12 anys la versió completa del Mahabharata i estrenar cada any, el dia 12 de desembre, una performance, o espectacle de narració oral, basada en un dels llibres del Mahabharata. D’aquesta manera, seguint un ordre cronològic, s’anirà representant tot el material de l’obra.

El format de la performance és el de la narració oral tradicional, amb ajuda d’estructures i recursos escènics contemporanis. L’evolució del projecte, de l’estat de la investigació i la preparació dels espectacles, està sent documentada al blog: www.respirarelmahabharata.com

JuxtapozSignalstarr10

 

 

 

 

 

 

 

 

El proper dissabte 4 de juny, a les 19h, es presentarà a CRA’P el resultat de la preparació dels primers 6 mesos del projecte sota la direcció de Maria Stoyanova. No es tracta de l’espectacle estructurat definitiu que es presentarà el proper 12 de desembre sinó un esbós inicial. Els assistents estan convidats a opinar i debatre les associacions que els provoca l’experiència i el paper de la mitologia tradicional en l’art contemporani.

Michael Gadish combina l’estudi de l’hebreu i el sànscrit amb la dramatúrgia per espectacles de teatre, dansa i performance. És col·laborador de la formació de yoga terapèutic Yoga Terapéutico Academy i realitza conferències sobre mitologia que combinen la divulgació amb la narració oral.

DSC02308_compDSC02314_compDSC02318_comp

 

 

 

 

Fotos: CRA’P

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org