CRA’P col·laboracions 2016

Dissabte 30 d’abril a les 19:30h 
Teatre Can Gomà – Mollet del Vallès

CRA’P presenta “
Si se diera un cuerpo al bullicio” de Constanza Brncic i Nuno Rebelo

Una proposta escènica entre el concert i la performance que inclou un taller participatiu i una xerrada amb els artistes.

Nuno Rebelo i Constanza Brncic col·laboren desde fa uns anys en diversos treballs de creació escènica. L’interès que ambdós comparteixen per les músiques experimentals, la improvisació i el plaer pel joc performatiu, els ha portat a trobar-se en diferents ocasions i contextos per improvisar amb so i moviment. A partir d’aquestes trobades, algunes amb públic, d’altres a porta tancada, ha sorgit un llenguatge específic que combina l’acció física i la creació musical.

Si se diera un cuerpo al bullicio, és un primer intent de copçar escènicament aquestes troballes. La peça explora la relació entre moviment i producció de so, treballant a partir del desenvolupament d’estructures. Aquestes generen diverses composicions que fluctúen entre allò atzarós i allò necessari. Els intèrprets utlitzen diversos objectes i instruments que, amplificats, van produint un espai sonor i, a l’hora, fan aparèixer imatges i accions. El fruit d’aquestes interaccions és una peça que es mou en un terreny entre el concert i la perfomance

Després de la presentació hi haurà un taller participatiu i una xerrada. “A partir dels elements que utilitzem en el nostre treball, convidem al públic a crear música i imatges en moviment i a compartir amb nosaltres el que han vist i sentit”.

escenacriminal3_0174_comp

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
FITXA ARTÍSTICA
Música i moviment: Nuno Rebelo + Constanza Brncic
Col·laboració artística: Beatriz González Magadán
Fotografía: Tristán Pérez-Martín
 
Constanza Brncic
 
Desenvolupa la seva particular mirada sobre el cos i el fet escènic desde fa vint anys. Formada en dansa contemporànea i nova dansa a Nova York, i en Filosofía a la UB, aviat s’interessa pel treball desenvolupat per Min Tanaka (Body Weather) que aprén de la mà de Hisako Horikawa i Andrés Corchero, entre d’altres. El Body Weather entén el cos com matèria cambiant. El cos es mogut per l’entorn, en totes les seves capes. A aquesta línea de treball s’uneix la important influència del treball de percepció i composició desenvolupat per la coreògrafa americana Lisa Nelson (Tunning Scores).
 
La pràctica que proposa Constanza Brncic, té com substrat aquestes dues influències. El desenvolupament del treball durant aquests anys ha creat altres preguntes, paràmetres diversos, línees de recerca pròpies. Els seus àmbits d’acció inclouen formats diversos: desde la creació escènica, com intèrpret i coreògrafa, passant per projectes socials en diferents contexts (hospitals, escoles, presons, col.lectius de no-ballarins) i projectes en l’àmbit de la improvisació.
 
www.youtube.com/lasospechosaorg  / www.constanzabrncic.net
 
Nuno Rebelo, músic
 
Després d’una formació en arquitectura, decideix dedicar-se a la seva veritable passió: la música. Des de 1983 a 1989, dirigeix el grup de rock Mler if Dada que es produeix a Portugal, Espanya, França, Itàlia i Algèria. A partir de 1988 composa per dansa (amb coreògrafs com Rui Horta, Vera Mantero, Paulo Riveiro, Mark Tompkins, Lisa Nelson, Steve Paxton entre d’altres), per cinema i teatre. Improvisa a concerts amb músics (entre ells Joan Saura, Agustí Fernàndez, Ferran Fages, Alfredo-Costa Monteiro, Lali Barrière, Marco Franco, Kato Hideki, i un llarguíssim etc.) i ballarins.
 
És creador d’instal.lacions i escultures sonores, i ha dirigit diversos projectes per a no-musics, on es crea una peça musical amb objectes i es presenta en algun indret o teatre de la ciutat. La seva versatilitat com a creador l’ha portat a fer música per a ocasions i contextos molt diversos: composa l’apertura oficial de Porto 2001, Capital Europea de la Cultura i l’himne oficial de l’Exposició Universal Lisboa, Expo 98′. Actualment viu a Barcelona.www.youtube.com/nunorebelomusic
 
Entrada: 5€
 
Aquesta activitat és fruït de la col·laboració de CRA’P al programa de celebració del Dia Internacional de la Dansa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès
CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org