CRA’P residents 2012 al 2017

30 ANYS

Un acte poètic de Resistència

“Els meus crits, els perdo / com un altre perd / els seus diners, les seves monedes, /
el seu cor, els meus grans / crits els perdo a / Roma, a tot arreu, a /
Berlín, perdo en / els carrers crits, / veritables, fins que /
el meu cervell s’omple de sang / per dins, ho perdo tot, / tan sols no perdo /
la paüra que / un pugui perdre els seus / crits, cada dia i / a tot arreu.”
Ingeborg Bachmann
 

El procés de recerca i creació de 30 anys sorgeix a partir de l’escriptura poètica d’Ingeborg Bachmann, que narra la malaltia que va assolar l’esdevenir d’Europa en els anys 30 del segle passat. Una època de gel en la qual no hi ha possibles nous universos sense un llenguatge nou, ja que, mitjançant les paraules que l’han sobreviscut, la ignomínia pot renéixer en qualsevol moment. Per Bachmann la guerra, la veritable guerra, no és més que l’esclat d’aquesta guerra que és la pau.

La proposta escènica de 30 anys es caracteritza per la intimitat d’una confessió encarnada en el cos i la seva memòria, com una Antígona enfront de Creont i dels fets que la condemnen.

Aquest projecte ha estat en residència a: Teatre Potlatch (Fara Sabina, Itàlia), Escena Mazatlán (Mazatlán, Mèxic) i Teatre La Rendija (Mérida, Mèxic).

30 años 06

 

 

 

 

 

Foto de Josep M. Jordana

Toni Cots és actor, autor, professor i director de les arts escèniques. El seu treball s’ha desenvolupat a diferents països del món. Actualment dirigeix un Master i és membre fundador de CRA’P, pràctiques de creació i recerca artística.

Esther Freixa i Ràfols és performer, actriu i creadora escènica llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Treballa com intèrpret amb diferents artistes i companyies. Alhora busca línies pedagògiques que permetin la transmissió del coneixement sobre el propi cos i el fet creatiu impartint classes, tallers i cursos. És membre fundadora de CRA’P, pràctiques de creació i recerca artística.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org