CRA’P residents juliol 2014

CYCLE

Procés de recerca, creació i performance

Una recerca sobre els efectes de la violència en l’imaginari col·lectiu i el seu impacte en les generacions presents i futures. Una peça escènica a l’espai públic, a fi de revisitar amb els espectadors la memòria, els afectes i els espais col·lectius per tal de renovar-ne la percepció.

En residència al juny i setembre a Kunstenwerkplaats Pianofabriek (Brussel·les), juliol a Cra’p (Pràctiques de Creació i Recerca Artística, Mollet, Espanya) per cercar el llenguatge comú i crear el guió. La primera presentació de la peça serà el novembre a Ostend (Vrijstaat O, Bèlgica) 2014.

Les tres actrius i directores, que tenen les seves arrels a diverses ciutats, Beirut, Brussel·les, Barcelona, es van conèixer en un laboratori a Beirut, en el Seminari Internacional Artworks & Landmarks 2013.

cyclecyclecycle.wordpress.com

 

 

 

 

 

 

 

Chirine Karame (Libanesa Canadenca): Viu a Anglaterra i és mare de dos nens. Ha estudiat arts escèniques i educació psicològica a La Universitat de Montréal. Treballa com theatremaker (escrivint, dirigint i coreografiant) i com a performer. També és ballarina, ha continuat ballant després que li posessin una pròtesis al genoll. Ha participat a molts festivals de diversos països i ha actuat amb molts bons directors en el món àrab. El seu treball en les arts està principalment enfocat als problemes psico-socials en els que explora a través de diversos estrats i formes, ressaltant l’autenticitat.

Leen De Graeve (Bèlgica): Directora, actriu i dramaturga. Graduada a RITS (Brussel·les) com a director de teatre. És membre del col·lectiu de teatre “zie!duif” (premiat amb Theater aan Zee 2008). Ha desenvolupat les seves habilitats en teatre íntim treballant amb Louise Chardon, Andwhatbesidesdeath i Sidney Leonie. El seu amor per fer teatre en llocs específics creix a través de fer actuacions en barris pobres de Antwerp, Brussel·les, Caire, Barcelona i Beirut. En el seu treball explora els límits entre el propi espai i el del públic. Cerca noves relacions entre audiència i actor, i les canviants fronteres entre ells.

Mireia Chalamanch (Catalunya-Espanya): Performer (art del moviment), directora escènica i actriu. Llicenciada en art dramàtic. Cofundadora i coordinadora d’OOFF Cia. durant deu anys. Ha dirigit i ha actuat en teatre d’autor, ha produït creacions pròpies i ha creat peces amb contingut científic i de caràcter literari. Realitza projectes d’art i participació. El seu recorregut artístic es caracteritza per una recerca poètica del cos i la paraula que s’ha anat expressant en diversos àmbits.

Crèdits:

CONCEPTE: Mireia Chalamanch i Chirine Karame COL·LABORACIÓ EN LA CREACIÓ, PERFORMANCE I ESCRIPTURA: Mireia Chalamanch, Leen De Graeve, Chirine Karame COL·LABORACIÓ EN EL VESTUARI: Eugenia Gusmerini PRODUCCIÓ: Cycle, Pianofabriek Kunstenwerkplaats, Moussem RESIDÈNCIES: CRA’P, Vrijstaat O GRÀCIES A: Toni Cots, Esther Freixa, els nostres públics del procés.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org