CRA’P col·laboracions 2013

Dijous 4 de juliol a les 19:30
Centre Cultural La Marineta – Mollet del Vallès

CRA’P presenta a Toni Serra i els Arxius OVNI dins el cicle ‘Visual Marineta’ .

Toni Serra *) Abu Ali, creador de vídeo i autor de programes de vídeo. És membre fundador de l’Arxiu O.V.N.I. (Objecte Vídeo No Identificat) [www.desorg.org], al mateix temps treballa en diferents projectes d’investigació: >TrasnArab, els arxius Babilònia, Ru’a [visions], entre uns altres. Les seves creacions de vídeo, una escriptura entre l’assaig i la poesia, se submergeixen en la multiplicitat de relacions que hi ha dins del visionari, de l’experiència interior, de la ‘terra de ningú’ situada entre el real i l’irreal, del somni i de la vigília, de la poesia i de la profecia, amb la finalitat d’aprofundir en la crítica de la realitat. www.al-barzaj.org

Arxius OVNI: els Arxius de l’Observatori tenen un caràcter intencional i temàtic: facilitar una crítica de la cultura i la societat contemporànies utilitzant diferents estratègies: vídeo art, documental independent, arqueologia dels mass mèdia.

Els Arxius recullen tota una constel·lació de treballs dispars, el seu denominador comú és la lliure expressió i reflexió sobre les pors i els plaers individuals i col·lectius; construint en conjunt una visió de múltiples facetes, milers de petits ulls, que aprofundeixen i exploren el nostre món, o anuncien d’altres possibles. Un discurs on els principals valors del qual són la heterogeneïtat, la contradicció, i la subjectivitat des del qual es realitza. Per si sol un revulsiu a la clonació i repetició dels mass mèdia corporatius.

Al llarg de les diferents edicions el caràcter temàtic de la convocatòria ha fet de les successives edicions una lectura, un particular registre dels somnis i malsons de la nostra època. Així hem pogut observar com l’espectre de preocupacions s’anava concentrant progressivament, partint d’un ventall molt ampli als primers OVNI 1993-96 (explorar i ampliar els límits del llenguatge vídeo, recuperant la llibertat formal i temàtica dels inicis), fins a concentrar-se en temes cada cop més específics: identitat versus mèdia (1997-1998), comunitat (2000), globalització (2002), Post 11 Setembre (2003), Resistències (2005), El Somni Colonial Zones Autònomes (2006, Exodus, El Marges de l’Imperi (2008), Rizomes (2009), Des_Realitat (2011), Oblit (2012).www.desorg.org

Activitat gratuïta
Aquesta activitat és fruït de la col·laboració del Seminari Internacional ARTWORKS & LANDMARKS i l’Ajuntament de Mollet del Vallès

 

 

 

Fotos: CRA’P

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org