CRA’P presentacions 2011

29 de juny a les 20h a CRA’P

El projecte nAu now d’Aurora Balasch (ballarina i creadora escènica, Igualada) i Antoine Berthiaume (guitarrista i compositor, Montreal) s’ha desenvolupat al CeRCCA, Centre de recerca i creació Casamarlès, espai de creació i residència internacional d’artistes a Llorenç del Penedès, en col·laboració amb L’Escorxador, Vilafranca del Penedès.

El seu treball neix de diversos encontres en que el debat i l’intercanvi d’idees i opinions han obert pas a l’experimentació i la improvisació, per la qual ambdós artistes comparteixen interès. Entenen la improvisació en la dansa com la traducció immediata d’una sensació o un impuls físic / energètic en moviment, sense passar-lo per la lògica de la ment, amb l’objectiu d’obrir l’atenció per interactuar espontània i intuïtivament amb els altres, el so, l’entorn i amb tot allò que succeeixi. Pel què fa a la música, l’ús de paisatges sonors romàntics obren la porta a allò abstracte i a diferents possibilitats d’interpretació gràcies a l’ús d’instruments de corda, l’electrònica i la manipulació d’objectes sonors.

Antoine Berthiaume: Guitarrista i compositor de Montreal actiu en els circuits de jazz i improvisació desde ja fa mes de 12 anys. El seu treball mes recent ha estat complementat a partir de col.laboracions amb directors de cine i companyies de dansa contemporania. Els seus albums han estat editats pel segell discografic Ambiances Magnétiques i son una mostra dels diàlegs artístics establerts amb músics tals com Fred Frith, Derek Bailey, Elliott Sharp, Norman Teale entre d’altres. El fotògraf Ralph Gibson ha inclòs la seva obra dins de la llista de 81 guitarristes experimentals més importants del moment donant peu a la inclusió d’Antoine en un llibre recopilatori i una exposició al Museum of Fine Arts a Houston, Texas.

Aurora Balasch: Durant més de 12 anys es forma en improvisació, tècnica butoh i body weather amb diferents professionals: Cia.Raravis (Andrés Corchero i Rosa Muñoz),Carme Torrent, Hisako Horikawa, Rhizome Lee, Anita Saj, entre d’altres. Moguda per l’interès en filosofies orientals i la seva concepció del cos i el moviment al 2008 viatja a l’Índia, acabant al 2011 la formació reglada hata ioga . Des del 2002 desenvolupa el seu treball professional en la dansa i les arts del moviment generant diferents projectes artístics en els quals s’ interessa per la interdisciplinarietat, el diàleg de la dansa amb l’ entorn i la relació del moviment amb el so. Participa en performances com artista independent o treballa en espectacles de petit format en diferents companyies interdisciplinars. Desenvolupa i dinamitza projectes d’ art comunitari i tallers d’investigació i creació des de l’Associació SOnaQuetMous. Des del 2009 és coordinadora del CeRCCa, Centre de Recerca i Creació Casamarlès. Actualment està escrivint la tesina “Els diferents cossos des de la filosofia del samkhya i el ioga i la seva relació amb els processos creatius en la dansa i les arts del moviment”.

Amb la col·laboració de:

 

Fotos: Joan Manel Gómez

 

 

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org