CRA’P residents maig 2011

COMICS & MAMBOS & VINYLS

Último Comboio és una companyia multidisciplinar, establerta a Barcelona des de 2006. Portem les nostres creacions al terreny escènic i treballem també en projectes audiovisuals i d’exposició. La Companyia, dirigida per Anton Coimbra, és un laboratori on artistes de diferents àmbits treballem junts en la creació de nous llenguatges escènics i audiovisuals.
Dansa, còmics, mambos, tocadiscs, rumbes, diapositives, Dean Martin i bon humor. Amb aquests ingredients ens presenta Último Comboio aquesta creació multidiscliplinar, actualment en procés de creació, on la dansa és la protagonista. Amb ritmes tropicals, els ballarins ens transporten a un univers sensual i íntim on exploraran el flirteig, la seducció, els secrets i la feminitat.
Donada la naturalesa visual de la companyia, s’ha realitzat un experiment on totes les coreografies han estat creades a partir de diversos còmics de tres dibuixants: Quino, Shaun Tuan i Jean-Jaques Senpé. En aquest procés de transportar la il·lustració a l’escena hi ha participat tot l’equip, inclosos els ballarins, i ha resultat una experiència inèdita per a tots i summament enriquidora. www.ultimocomboio.com

Anton Coimbra (Barcelona, 1981). Estudis complerts de teatre amb Philippe Gaulier (Paris). Formació en Clown amb Django Edwards, Jesús Jara, Peter Gaddish, Sue Morrisson, Theâtre Organic i Sergi Estevanell. Treballa com a Clown d’hospital a l’ONG “Pallapupas – Pallassos d’hospital” desde 2009. Co-fundador de la Companyia multidisciplinar “Último Comboio”.

Berta Fernández (Barcelona, 1984). Formació en dansa contemporània, improvisació i composició coreogràfica amb professors: Maria Muñoz i Pep Ramis, Iris Heitzinger, Jordi Cortés, Sebastián García Ferro, Gustavo Lesgard, Cristina Martí, Anne Morin, Susan Kempster… Participa en espectacles: “Procés de Treball” (2007), “Acord Obert” (2007), “Dones” (2008), “Paraules en Dansa” (2010) i “Epidèrmics” (2010).

Iera Delp Arregi (Tolosa, Gipuzkoa, 1977). Creativa publicitària. Formació en dansa clàssica i contemporània. Professors a destacar: Mentxu Medel, Natalia Viñas, Cecilia Colacrai, Gustavo Lesgard, Isabel López, Sebastián García Ferro i Olga Tragant. Tallers a Dies de Dansa 2008 amb Yipun Chien , amb Linda Kapetanea i Jozef Frucek (2009). Membre del col·lectiu “El Galliner”, participant a la mostra de dansa “Paraules en dansa” al MIAU 2010.

Elena Schisano (Nàpols, Itàlia, 1984). Ballarina,professora i coreògrafa. Formació en dansa fent cursos a Itàlia (Ials, Musical Center Dance Works Studio 1 a Nàpols), Londres (Pineapple), Niça (OffJazz) i Barcelona ( Area ,Maxime d’ Arroche). Treballa com a ballarina per els teatres més importants de Nàpols. Al 2005 és ballarina del musical Naples that’s amore amb una gira als EEUU.

Pau Formosa (Barcelona, 1983). Biofísic de professió. Estudia dansa contemporània amb Marta Gilbert, Béné Carrat, Nadine Gerspacher, Laura Vilar, José Luis Vidal i Norma Ros. A nivell interpretatiu ha participat en Mad Dog (Produccions Youkali, 2001), Treballs d’amor perduts (Produccions Youkali, 2003), Ellos, de Mireia Rodríguez (2008) Supracarmel, dirigida per Marc Torres (Desembre 2010).

Alba Gimeno Pérez (València, 1985). Ballarina. Mestra d’Educació física i Graduada al Conservatori professional de dansa de València. Ha fet cursos de tècnica release, el contact i la improvisació (Rocío Pérez, Dominik Borucki, Cristina Andreu, África Navarro, Lipi Hernández, Dory Sanchez). Com a intèrpret ha treballat en el festival VEO (Valencia Escena Oberta), amb d’Eva Bertomeu, Ross Van Geffen, Coja dansa, Entrebacs, Laura Moise.

Sandra Barroso (Mataró, 1980). Ballarina. Formació en dansa fent cursos formació de dansa clàssica a Mataró, Barcelona, realitzant exàmens de la Royal Academy of Dancing. Realitza una formació com a ballarina professional a l’escola Company, amb Màximo Hita, entre d’altres. Actualment treballa amb persones amb discapacitats a través del moviment i participa en projectes amb TragantDansa i Natalia Viñas.

Maja Blažič (Ljubljana, 1982). Productora. Va fer un Màster en Gestió Cultural a la Universitat Internacional de Catalunya 2009-2010. Durant el màster va treballa per al Festival LOOP 2010 com a assistent del responsable de convidats. Ara mateix està treballant com a assistent de la productora en la nova obra de la companyia de dansa Sol Picó de Barcelona y de la nova obra de l’Último Comboio.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org