CRA’P Presentacions 2024

El centre KALARIGRAM d’Auroville torna a CRA’P. Amb ells organitzem tres setmanes d’activitats entorn el Kalaripayattu, una tradició mil·lenària de coneixements i pràctiques sobre arts marcials, salut i espiritualitat.

Entre el 9 i el 28 de setembre, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollet del Vallès, ens endinsarem en aquesta ancestral tradició i el seu llegat guiats per Lakshman Gurukkal, un dels mestres més reconeguts actualment.

Dissabte 28 de setembre a les 20h al Teatre Can Gomà

Un viatge de transformació a través de l’art marcial del Kalaripayattu. Un espectacle que combina aquesta tradició mil·lenària amb altres formes de dansa i teatre de l’Índia i Bali, amb música en directe. Amb la participació del mestre Lakshman Gurukkal vingut especialment de l’Índia, juntament amb Esther Freixa i Toni Cots de CRA’P i el reconegut músic Jordi Rallo, entre altres. Una oportunitat única a Mollet!

 

 

 

 

 

 

ENTRADES

Preu: 5 €
En línia: https://molletvalles.koobin.com
Centre cultural La Marineta (Pl. De l’Església, 7, de dilluns a divendres de 15.30 h a 21 h)
Teatre Can Gomà: a taquilla, el mateix dia una hora abans de l’espectacle, si queden entrades

Aquesta activitat és fruït de la col·laboració de CRA’P al programa Arts i Escena de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

 

Lakshman Gurukkal és un dels pocs rars Gurus de Kalaripayattu, Ayurveda i Tantra reconeguts. Seguint la tradició del llinatge familiar, va començar a aprendre Kalaripayattu a la primerenca edat de 5 anys sota la tutela del seu pare Guru Veerasree Sami Gurukkal; de qui també va aprendre l’art i la ciència de l’Ayurveda. Ha sigut galardonat amb el títol de ‘Senior Fellowship’ en Kalaripayattu i Natyashastra pel Ministeri de Cultura del Govern de l’Índia. Ha obtingut un postgrau en Advaita Vedanda de Rashtriya Sanskrit Sansthan, centre d’estudis universitàris reconegut pel Ministeri de Desenvolupament de Recursos Humans de Nova Delhi. Ha treballat com a professor associat d’Arts Marcials a la Universitat de Sànscrit Sree Sankaracharya, a Kalady, Kerala. És el director de l’Hindustan Kalari Sangam, el centre de la família a Calicut, Kerala. Al 2010 funda el Kalarigram a Auroville, Tamil Nadu, un centre internacional d’investigació sobre les aplicacions que té el kalari per empoderar a les noves generacions amb els fonaments centrals de l’antiga saviesa i les seves eines per tal de desenvolupar un ser humà capacitat i responsable.

El centre Kalarigram es troba a Auroville, Tamil Nadu, Índia. S’estructura com un Kalari gurukulam holístic i fou fundat per Lakshman Gurukkal al 2010. En ell aprenen i practiquen artistes procedents de tot el món. La visita de Kalarigram busca difondre la saviesa tradicional de la Índia a partir de l’entrenament del cos i la ment, les arts escèniques i la pràctica espiritual.

www.kalarigram.org

 

Esther Freixa i Ràfols és actriu i creadora escènica llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Treballa com a intèrpret amb diferents artistes i companyies. Al mateix temps busca línies pedagògiques que permetin la transmissió del coneixement sobre el propi cos i el fet creatiu impartint classes, tallers i cursos. Des del 2012 viatja regularment a l’Índia per aprendre el Kalaripayattu. És membre fundadora de CRA’P, pràctiques de creació i recerca artística.

Toni Cots és actor, investigador, dramaturg professor i director de les arts escèniques, llicenciat en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona.. Estudia dansa contemporània a Barcelona, Londres i Oslo, i a l’Índia el Kalaripayattu (art marcial); a Bali el Pentjak Silat (art marcial) i el teatre clàssic de màscares Topeng; i al Japó el Nihon Buyo (dansa clàssica japonesa). Entre 1975 i 1985 és actor i membro de l’Odin Teatret de Dinamarca, i membre de l’equip pedagògic de la I.S.T.A. (Escola Internacional d’Antropologia Teatral), sota la direcció de Eugenio Barba. El seu treball artístic i pedagògic ha tingut lloc o se ha presentat a molts països arreu del món. És membre fundador de CRA’P, pràctiques de creació i recerca artística.

CRA’P és una associació sense ànim de lucre, que disposa d’una sala de treball de 115 m2 situada a Mollet del Vallès. L’objectiu és fer d’aquest espai un lloc compartit per tal de generar diverses activitats artístiques basades en la recerca i la creació entorn a les pràctiques de les arts escèniques i performatives contemporànies i la seva disseminació.

www.cra-p.org

Jordi Rallo va estudiar tablas amb el mestre Uttam-das a Rishikesh (Índia). Darbouka al Conservatoire de musique traditionelle de Tunis, i becat va ampliar coneixements a Kalakchetra School of Fine Arts de Madras (Índia). Al llarg dels últims 40 anys ha anat introduint aquests instruments a diferents gèneres. Aquesta experiència amb altres músics, poetes, actors i ballarins ha fet que anés ampliant i construint un set de percussions amb: Tablas – Dabouka – Panderos – Kanjira – Uddus – Cajón – Gongs – Samplers, etc.

 

 

Fotos: Houari Bouchenak

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org