CRA’P resident abril a desembre 2024

FLOR DE LIS un camí de descomposició per arribar a florir

La llavor sota terra, retirada, es pren el seu temps de transitar el seu aïllament, la seva llarga soledat alimentada pels fems, s’obre pas amb vulnerabilitat. Veient les altres flors, Nues, igual que ella.

Flor de lis és un viatge a través d’una llarga malaltia. En l’impacte de la notícia, un vol seguir la seva vida igual, no pot ser. Cal lliurar-se a la putrefacció que hi ha al seu interior, de cop, els sentits s’aguditzen, la vida es manifesta en tota la seva plenitud. Putrefacció per purificar l’ànima. Ens sentim plens, acceptem que necessitem l’altre. Encara que ens costi que ens vegin nus, ens deixem ajudar. L’altre com a sostenidor. Molt de temps després tornem al quotidià però aquesta vegada d’una altra manera. Res torna a ser el mateix. Ens adonem que som finits, vivim, dansem entre la por i la plenitud.

Una peça de dansa -performativa que parla d’aquesta ferida que tots tenim.de mostrar i cuidar la nostra vulnerabilitat. Una experiència on el dolor i la solitud culminen en la sanació.

 

 

 

 

 

 

 

Ione Rubio Martínez. Nascuda a Barcelona, es va formar com a Art terapeuta a la universitat de Girona. Professora de diferents tècniques corporals. De jove es va introduir en el món de la dansa contemporània, la dansa-improvisació, el flamenc, el jazz i el circ, en aeris.

Ha creat diferents performances: La Paraula del Cos, video-performance; Vincles trencats, pintura en moviment, Centre Cultural la Mercè, Girona; Llanto Sordo, vídeo – art, exposició al centre cultural de llatí parlants d’Amsterdam. Ha participat en la Performance Siéntate bien de Virgínia Pastor en la XXV Edició de Fem Art, Art i Feminisme a Francesca Bonnemaison de Barcelona. Co-creadora i participant de la performance Cada dia sobre la violència de gènere al Centre Cívic de Sagrada Família. També ha estat col·laborant amb Iratxe Cano en les Jornades “Arteràpia, Salut Mental i Comunitat. Diàlegs i Itineraris entre l’Art i la Salut” Centre Cultural la Mercè de Girona. I a les “Jornades d’Artteràpia” de Matarò, on formava part de l’equip d’organització. També realitzant tallers a l’Hospital de Matarò a la Unitat d’Aguts en salut mental.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org