CRA’P resident gener a desembre 2024

CORPOGRAFIES INCLASSIFICABLES

Zoe Balasch revisa i amplia la seva investigació “Epidèmia de Ball”, en la qual treballa des del 2022, amb la recerca “Corpografies Inclassificables”. Aquesta recerca enfonsa les seves arrels en les epidèmies de ball medievals, inspirant-se en textos mèdics de l’època i del segle XIX, així com en autors de l’antipsiquiatria i textos contemporanis sobre la coreomania.

“Corpografies Inclassificables” es desplega en tres dimensions: la investigació, la creació d’un solo de dansa, i l’activació d’una metodologia basada en pràctiques participatives contextuals, obrint processos i resultats en formats diversos. Una de les raons per continuar i aprofundir en aquesta investigació és la temàtica de la coreomania, la bogeria del ball, que resulta innovadora en l’àmbit de la creació i demana un estudi profund per comprendre les possibilitats que obre en els codis de la dansa i les arts del moviment.

“Corpografies Inclassificables” explora com reinterpretar la coreomania en el context contemporani des d’una perspectiva crítica, amb l’objectiu de crear noves estètiques i narratives en la dansa i les arts vives, desafiant les nocions de normalitat i bellesa corporal.

El projecte “Epidèmia de Ball” ha rebut el suport de les beques de creació de la Generalitat, 2023.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoe Balasch participa en contextos escènics i col·laboratius on el cos, la dansa i l’art d’acció són l’eix vertebrador per a crear noves narratives al voltant de temes que la concerneixen. Les seves creacions inclouen actuacions en solo i en grup amb projectes versàtils que s’inclinen per la creació «site-specific» en interiors/exteriors i en entorns rurals/urbans donant com a resultat peces escèniques, coreografies en el paisatge, accions participatives i caminades performàtiques amb un llenguatge singular que fluctua a través d’un ampli espectre de formes creatives.
Continuament formula i qüestiona el llenguatge de la dansa i dels cossos, les arts del moviment i els seus contextos d’exhibició presentant els seus treballs en festivals nacionals i internacionals, galeries d’art, centres de creació i universitats de Catalunya, l’Estat Espanyol, Xipre, Eslovàquia, Tailàndia, Dinamarca, França, Portugal i Alemanya.

www.zoebalaschdansa.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org