CRA’P Resident abril a agost 2024

EL MOCADOR I JO

Aquesta proposta neix a partir de la meva investigació amb un mocador que m’ha regalat una tia llunyana de Còrdova. El sento com un mantó de Manila però petit. Des del primer moment aquest mocador em crida l’atenció, és taronja, suau i els seus serrells em diuen coses.

En un moment determinat començo a jugar amb ell, a investigar amb les sensacions que produeix al meu cos, la seva suavitat,… m’ho poso sobre el cap davant d’un mirall. Els seus serrells cauen sobre la meva cara i sento el pes de la cultura…

I segueixo investigant: el mocador és allò que m’oprimeix, intento moure’m cap endavant, per avançar i no puc, tira de mi cap enrere, me’l poso al coll, i m’ofega. Sento que el mocador s’omple de contingut històric i cultural.

Començo a investigar moviments i sensacions, danso algunes imatges que em vénen i alguns sentiments, …

 

 

 

 

 

 

Patricia San Mateo Hidalgo (Barcelona, 1979). He estudiat enginyeria, antropologia i teràpia d’expansió de consciència, vides passades. Sóc cercadora de què és ser humana i les respostes les trobo a poc a poc a dins meu. Ja no busco cap a fora.

He realitzat seitai durant més de 10 anys: Katzugen-moviment espontani i yuki-l’acompanyament del cos a través de les mans, una manera de sentir-me que m’ajuda en els processos de creació, ja que em permet escoltar allò que el cos vol dir-me. Durant molts anys he ballat: jazz, dansa oriental, dansa andalusí, balls llatins i dansa clàssica. També he practicat la dansa improvisació amb música en viu i la dansa duende. I darrerament he trobat la dansa teatre i la dansa forró brasilera que m’encanten.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org