CRA’P Col·laboracions 2024

Divendres 26 d’abril a les 20h
Mercat Vell – Mollet del Vallès

CRA’P presenta “ànima” un espectacle d’Oscar Dasí

El 2013, poc temps després de deixar La Porta, em va arribar una invitació del Teatre Ensalle de Vigo per participar a ‘Seis Cordas’, un programa on més que una peça es demanava compartir l’esbós o apunt d’un treball futur. I vaig acceptar. Em va semblar una oportunitat excel·lent per tornar a posar el cos a escena i seguir reflexionant sobre les condicions que fan possible la trobada amb l’altre, amb els altres. En aquella ocasió vaig escriure el text següent:

He abdicat de continuar sent el que era. He renunciat a la meva identitat a consciència, per poder estranyar-me de mi mateix i així, desposseït, tornar a sentir-me inexpert, immadur, de nou carn fresca i lliure per delectar-me de com desitjar. He abolit la realitat que em sustentava i m’he dedicat a observar com s’esquerda l’estructura fixa sota el pes de la vida mateixa, a observar les runes del que vaig ser escampades al meu voltant. Tranquil·lament, sense pretendre atenuar l’impacte de la caiguda, resistint l’impuls de fer pedaços, la urgència per recompondre’m. Llançar-se a l’acció, alegre, desposseït, contemplant el fracàs com el més probable dels horitzons. He abdicat per intentar un impossible, néixer de nou.

Revisitar ànima ara, 10 anys després, és un gest i una celebració. També un misteri.

 

Fitxa artística:

Una proposta d’Oscar Dasí
Música: Variacions Diabelli – Ludwig van Beethoven interpretades per Rémi Geniet
Assessorament musical: Rubén Ramos

Col·labora: La Caldera

Venda d’entrades:

En línia: https://molletvalles.koobin.com
Centre cultural La Marineta (Pl. De l’Església, 7, de dilluns a divendres de 15.30 h a 21 h)
Mercat Vell: a taquilla, el mateix dia una hora abans de l’espectacle, si queden entrades

Preu únic: 10€

 

Oscar Dasí. Ballarí i coreògraf amb una llarga trajectòria professional. Ha col·laborat amb nombroses companyies i artistes nacionals i internacionals, així com desenvolupat les seves pròpies creacions escèniques i projectes de vídeo dansa.

Des de 1.993, i fins la seva dissolució en 2013, forma part del col·lectiu LA PORTA, on comparteix amb Carmelo Salazar la direcció artística i assumeix la coordinació general de projectes. Vint anys dedicats a generar contextos innovadors de suport a la creació, promoció i difusió de la dansa i les arts escèniques contemporànies. Un període d’experimentació constant amb dispositius i formats de presentació, nous models de gestió i estratègies de comunicació que van transformar la manera percebre i pensar la dansa en el nostre context.

A partir del 2013, portat pel seu interès en els sabers que emergeixen dintre de les pràctiques artístiques al voltant del cos i la seva transmissió, impulsa i participa en diverses trobades i laboratoris de creació, espais de construcció de coneixement col·lectiu com Mortal de necessitatmisiondivina o Bailar, es eso lo que queréis? (Teatro Pradillo). Un moment en què torna a posar el cos en escena amb la creació d’ànima i col·laborant com a intèrpret amb Carlos Marquerie (Entre las luces y las sombras: Libertad) i Aimar Pérez Galí (The Touching Community).

Des de setembre de 2017 i fins desembre de 2023 ha estat director artístic de LA CALDERA.

Aquesta activitat és fruït de la col·laboració de CRA’P al programa de celebració del Dia Internacional de la Dansa de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org