CRA’P resident gener a desembre 2024

CRUUU

Cruuu és un procés; el de l’autodescobriment d’un ésser davant del públic. Aquesta descoberta el portarà a diferents metamorfosis. Històries que afloren, que es fan i es desfan; fragments de velles llegendes que apareixen i es transformen. Un viatge cap a una innocència primordial, quasi ancestral, i amb una bona dosi d’absurd; des del més petit i sensible a la bogeria i l’esclat emocional.

La peça barreja l’emocionalitat i el comportament definit del clown amb un joc formal amb el vestuari, introduint moments coreogràfics amb una certa abstracció i una poètica oberta pròpia de la dansa.

Seguint una constant en la meva creació artística, busco crear una peça d’una senzillesa formal, que pugui connectar amb un públic divers (de diferents edats i bagatge cultural), però que al mateix temps obri una poètica experimental i estigui centrada en una investigació sobre el cos en escena. Una recerca subtil sobre la presència en la que estic implicada com a artista des de fa més de vint anys.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diana Gadish. Artista escènica vinculada al clown, la dansa i la performance. Cursa primer cicle de Belles Arts a la U.B. i en el 2007 es gradua de S.N.D.O. (Estudis superiors de coreografia a Amsterdam).

Com a intèrpret ha treballat en projectes de dansa, teatre, clown i “performance art” en diversos països (Holanda, Bèlgica, Àustria, Suïssa, Alemanya, Espanya i Mèxic). El 2008 entra en contacte amb el món del clown treballant al costat de Jango Edwards a Cabaret Cabrón. Desde 2015 treballa com a pallassa d’hospital amb l’ONG Pallapupas.

Com a creadora, Diana maneja un llenguatge personal i inclassificable, amb el cos i la comicitat com a eix central. Amb les seves creacions Hiccup for Home (2007), Genesis Joplin (2009), Lucy Live (2013), Handle with care (2016), Atlantis. Esbós d’un paisatge (2018) i Atlantis, Réquiem d’un paisatge (2020) ha actuat en varis països europeus i d’Amèrica Llatina.

www.dianagadish.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org