ZOE BALASCH

CRA’P Residències 2023

15 de desembre a les 19:30h
Espai de CRA’P

Una recerca interdisciplinària a partir de la coreomania, dels cossos, de la llum, del so i dels estats de trànsit. La possibilitat de re-significar corporeïtats coreiques i moviments desordenats apareguts. De mutar la perspectiva del què considerem normal / anormal, la bellesa i el tabú des d’una perspectiva crítica i poètica.

L’imaginari com a coneixement i com a substància que connecta realitats i revela noves estètiques i narratives en els llenguatges del cos i de la dansa.

El projecte parteix de la investigació de la genealogia del concepte coreomania (coreo: ball / mania: bogeria), explorant el fenomen de les epidèmies de ball en diversos països, cossos i cultures.

La noció de “normalitat” és una construcció social i cultural que ha estigmatitzat grups minoritaris al llarg de la història. El discurs mèdic i religiós ha estat influent en dita estigmatització, vinculada amb relacions de poder i el control dels cossos. Un discurs que ha establert normes i deixat de banda certs comportaments considerats com a “desviació” “patologia» o «bogeria». Certes maneres de ballar, de formes de gestualitat i estils de moviment s’han descrit en termes de coreomania, de bogeria del ball, com una malaltia ballarina, contagiosa a escala epidèmica.

Gravat de 1642 d'Hendrik Hondius, basat en el dibuix de 1564 de Peter Breughel el Vell que representa els malalts d'una epidèmia de dansa que es va produir a Molenbeek aquell any.

 

 

 

 

 

 

 

Presentació del procés de recerca.

Entrada lliure. Aforament limitat.

 

Zoe Balasch participa en contextos escènics i col·laboratius on el cos, la dansa i l’art d’acció són l’eix vertebrador per a crear noves narratives al voltant de temes que la concerneixen. Les seves creacions inclouen actuacions en solo i en grup amb projectes versàtils que s’inclinen per la creació «site-specific» en interiors/exteriors i en entorns rurals/urbans donant com a resultat peces escèniques, coreografies en el paisatge, accions participatives i caminades performàtiques amb un llenguatge singular que fluctua a través d’un ampli espectre de formes creatives.
Contínuament formula i qüestiona el llenguatge de la dansa i dels cossos, les arts del moviment i els seus contextos d’exhibició presentant els seus treballs en festivals nacionals i internacionals, galeries d’art, centres de creació i universitats de Catalunya, l’Estat Espanyol, Xipre, Eslovàquia, Tailàndia, Dinamarca, França, Portugal i Alemanya.

www.zoebalaschdansa.com

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org