CRA’P Tallers 2023

1 i 2 de juliol de 10h a 14h

L’entrenament físic i vocal és una eina de investigació permanent per a l’actor. La formació del cos-ment, a més de proporcionar els instruments tècnics necessaris per a l’art escènic, es converteix en una recerca constant de l’actor sobre ell mateix i sobre les potencialitats creatives. A través del treball col·lectiu es desenvolupa l’art de la “relació” física i ètica del teatre.

Els principis de l’entrenament que es faran servir són els apresos amb el director Eugenio Barba i amb la mestra Iben Nagel Rasmussen durant una dècada de treball a l’Odin Teatret, retrobats amb les investigacions sobre la presència desenvolupades a Colòmbia i Llatinoamèrica pel Teatre de la Memòria i Carlos Simioni.

L’entrenament consisteix en una estructura col·lectiva d’exercicis on es desenvolupen diferents qualitats d’energia. Mitjançant aquests, l’actor aprèn a relacionar-se amb l’espai, el ritme i els companys a l’escena. Aprèn a identificar els impulsos orgànics del cos, a modular les “forces” transformant-les en energia dilatada i a potenciar accions creatives vives i vibrants. En un segon moment, es rebran eines tècniques per trobar diferents possibilitats d’abordar les accions i ballar amb la intenció de fixar partitures d’accions físiques. La música i el cant seran elements presents a tot el treball i s’abordarà un breu text de treball.

Dirigit a artistes escènics de teatre, dansa, arts vives, performance i música, amb o sense experiència, que vulguin treballar sobre la seva presència escènica.

 

 

 

 

 

 

Imparteix Sofía Monsalve (Colòmbia)

Preu:
70€ (55€ col·laboradors i associats de CRA’P, membres de l’APdC, AADPC, AGT i graduats de l’Institut del Teatre).

Inscripcions:
info@cra-p.org / 666 763 504

Espai de CRA’P

 

Sofía Monsalve. Es forma com a actriu des de l’edat primerenca de 4 anys, juntament amb la companyia de la família el Teatro de la Memoria dirigida pel mestre Juan Monsalve. A l’edat de 17 anys inicia els estudis d’Antropologia a la Universitat dels Andes de Bogotà, i viatja a Europa per iniciar un procés de formació i treball amb l’Odin Teatret, dirigit per Eugenio Barba, que durarà 10 anys. L’any 2008, Iben Nagel Rasmussen (actriu de l’Odin des del 1966), l’assumeix com a deixebla i ingressa al grup internacional d’investigació teatral El Puente de los Vientos, dirigit per la mateixa Rasmussen. L’any 2008 comença també la col·laboració com a actriu a l’Odin Teatret. A més del treball com a actriu, s’exerceix com a pedagoga a través de seminaris a diverses institucions acadèmiques i teatrals de diverses parts del món. El 2017 va crear l’obra unipersonal “Candy Land, tierra de lobos”, sota la direcció d’Ana Woolf (Argentina) presentant-la a diversos festivals nacionals i internacionals (Colòmbia, Brasil, Mèxic, Argentina i Espanya). Va ser guanyadora de la Beca ICETEX Joves Talents 2016, per a un projecte de formació i investigació teatral al Brasil amb el Lume Teatro de la Universitat de Campinas SP. I realitza una residència artística amb la Wu Menjui Company i la National School of Drama de Beijing (Xina)

A partir del 2015, torna a Colòmbia on hereta la direcció artística del Teatro de la Memoria on exerceix com a actriu, directora i gestora cultural. Convoca un grup de joves que es formen sota la seva guia i juntament amb els quals desenvolupa creacions col·lectives originals i interdisciplinàries. A més, treballa com a pedagoga d’interpretació a la Universitat Javeriana de Bogotà i a la Universitat Sergio Arboleda.

 

 

Fotos: Alba Montañez

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org