Fils de moviment i llenguatge

CRA’P Tallers 2023

22 i 23 d’abril d’11h a 17h

Strands of movement and language (fils de moviment i llenguatge)
strand 2: substantiu A – Una cosa fina i allargada com un fil, fibra o filferro, sobretot, quan estan enrotllats amb altres: un fil de cotó. B – Un element que forma part d´un tot complet: les teories marxistes van evolucionar des de diferents corrents d´anàlisi social. ORIGEN de finals del segle XV: d’origen desconegut.

El Body Weather és un entrenament i una pràctica performativa integral que investiga les interseccions entre els cossos i els seus entorns. No concep els cossos com a entitats fixes ni separades, sinó igual que la meteorologia, com a entitats que estan en canvi continu. La meteorologia entesa com un complex sistema de forces i influències que travessen i transcendeixen els cossos i el món.

El terme i la base filosòfica del Body Weather van ser fundats a principis dels 80 pel ballarí de Butoh Min Tanaka i s’han desenvolupat posteriorment a laboratoris de tot el món. Frank van de Ven va ser membre de la Companyia Maijuku de Min Tanaka a Japó, de 1983-1991. Dirigeix, juntament amb Katerina Bakatsaki, Body Weather Amsterdam, una plataforma d’entrenament i performance. Des del 1995 dirigeix el projecte interdisciplinar anual “Bohemiae Rosa” amb Milos Sejn (Acadèmia d’Art i Disseny de Praga, República Txeca), que relaciona el cos i el paisatge amb l’art, la geologia i l’arquitectura.

Com a entrenament, el Body Weather és rellevant per a qualsevol que estigui interessat a explorar el cos i la presència física. Durant el taller es treballarà específicament sobre la interacció i la relació simbiòtica entre el llenguatge i el moviment des de la perspectiva del Body Weather. Les partitures físiques i vocals poden representar les relacions entre ment i cos. Observarem com les ments i els cossos treballen conjuntament explorant maneres de desconnectar-los i reconnectar-los, utilitzant allò que trobem en la improvisació i composició de la dansa i el teatre.

Aquest taller està dirigit a ballarins, actors, practicants del moviment i artistes d’altres àmbits.

 

 

 

 

 

 

Imparteix Frank van de Ven (BW Amsterdam/Melbourne)

Preu:
110€ (100€ membres de l’APdC, AADPC, AGT i graduats de l’Institut del Teatre / 90€ col·laboradors i associats de CRA’P)

Inscripcions:
info@cra-p.org / 639 162 720‬

Espai de CRA’P

Organitza: Sara Pons i CRA’P

 

Frank van de Ven (BW Amsterdam/Melbourne) és un ballarí i director que va passar els seus anys de formació al Japó treballant amb Min Tanaka i Maijuku Performance Company (1983-92). El 1993 va fundar amb Katerina Bakatsaki Body Weather Amsterdam com a plataforma de formació i performance. És un dels practicants de Body Weather més destacats d’Europa i actua i ensenya regularment a tot Europa, així com de forma intermitent als EUA, Nova Zelanda i Austràlia. Des del 1995 dirigeix el projecte interdisciplinari anual Bohemiae Rosa amb Milos Sejn (Acadèmia de Belles Arts de Praga, República Txeca), que connecta el cos i el paisatge amb l’art, la geologia i l’arquitectura. Les performances Thought/Action en col·laboració amb l’artista teatral australià Peter Snow s’han presentat a Austràlia, els Estats Units, Nova Zelanda, Àsia i Europa.

Entre les organitzacions i institucions amb què ha treballat figuren: Dansens hus Oslo – APDI Dublín – Te Whaea National Dance and Drama Centre Wellington – Dancehouse Melbourne – Werkhuys Anvers – Musikhochschule Colònia – C de la B Gent Bèlgica – Dansens Hus Copenhaguen – Monash University Melbourne – SNDO Amsterdam – Kramhusid Reykjavík – Academy of Performing Arts Praga – Map Festival de Melaka Malàisia – Charleroi Danses Brussel·les – CIRA Estrasburg – Greenwich Dance Londres – Copenhaguen Film i Theatre School Copenhaguen – MA Performing Arts New University Lisboa – Unitec Auckland.

Més informació sobre Body Weather Amsterdam a http://bodyweatheramsterdam.nl

 

 

Fotos: Alba Montañez

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org