CRA’P Col·laboracions 2023

Dissabte 28 de gener a les 21h
Teatre Can Gomà – Mollet del Vallès

CRA’P presenta “La vida és una força obscura” un espectacle de Colectivo Ameno i Danilo Facelli

X i Z són fills de la nit. Farts del malestar que els produeix l’excés de llum artificial decideixen passar a l’acció. Convertir-se en ombres, travessar la foscor per a viure en un món on puguin veure’s les estrelles.

 

 

 

 

 

 

Fitxa artística:

Creació i interpretació: Marc Rodrigo i Danilo Facelli
Dramatúrgia: Marc Rodrigo i Danilo Facelli a partir de textos de Santiago López Petit
Còmplice artístic: Piero Steiner
Disseny de llums: Dani Miracle
Fotografia: David Momblan
Col·laboradors: Fundació La Plana, CRA’P, Café de las Artes Teatro, Ajuntament de Mataró, Cultura Mataró, Can Gassol, Ajuntament del Masnou, Cia. PakiPaya, Artesorio, Ajuntament d’Arbúcies.

Idioma: Català i castellà
Durada: 60 minuts

 

Marc Rodrigo Gutierrez
Després de llicenciar-me en filosofia vaig començar a dedicar-me a el món del clown. Deu anys més tard, al 2011 vaig formar la companyia Colectivo Ameno, de la qual sóc l’únic membre. Les meves propostes escèniques combinen filosofia, humor i performance.

Com Colectivo Ameno tinc dos espectacles: Filosofia Amena, una conferència de filosofia en clau d’humor i Saunterer, una performance itinerant basada en el caminar com a acte de resistència, en la filosofia de Santiago López Petit i en Els Pressentiments d’Espai en Blanc. La peça va ser estrenada al festival Grec de Barcelona i també ha estat a Fira Tàrrega, Escena Poblenou, Barcelona Pensa (Biennal del Pensament de Barcelona) TNT de Terrasssa, Festival Internacional de Sols de Póvoa de Varzim (Portugal) …

He format part del grup d’ Imbecil·litat de Pep Vila i de Zinc Co., companyia de teatre còmic amb la qual vam crear l’espectacle de carrer Marathon. He estat presentador en multitud d’esdeveniments, entre d’altres, el Festival Perpetracions de performance o El Meu Primer Festival, tots dos a Barcelona.

També formo part de la companyia de Diana Gadish, fent la música en directe del seu espectacle Handle With Care, amb el qual hem actuat en diferents festivals d’Europa: Bèlgica, Eslovènia, Dinamarca, Irlanda … i des del 2018 formo part de l’ equip de pallassos d’hospital de Pallapupas.

Al 2019 vaig estrenar juntament amb Maria Stoyanova la performance itinerant The Other Map, un projecte comunitari triat per la plataforma europea de teatres alternatius Be SpectACtive, amb la qual vam estar a Zagreb, Toulouse, Ljubljana i Santander.

www.colectivoameno.com

 

Danilo Facelli Fierro
Les maneres en què desenvolupo la meva feina són diverses: escrivint llibres de poesia i peces teatrals, actuant en shows d’humor, dirigint espectacles de circ, presentant gales, programant cicles de poesia, impartint tallers d’oralitat i recitant els meus poemes allà on em diuen.

La meva trajectòria artística comença l’any 2004, autoeditant publicacions i venent-les al carrer. Això em va portar a formar part de la companyia teatral AQU Teatre el 2005 i de la companyia de clowns Los Estupendos Estúpidos al 2006. Al 2007 vaig fundar el projecte Vivir del Bolo, amb el qual segueixo creant espectacles d’humor, poesia i música en directe i amb el que, actualment, mantinc els espectacles: Recital Todo Terreno y Los Dos Capullos.

La meva experiència com a tallerista comença al 2013, quan imparteixo la formació intensiva La Palabra Viva. Un any després, al febrer del 2014, comença la meva aventura com a programador amb el cicle Perifèric Poetry Mataró, que se celebra un cop al mes al Cafè de Mar. L’any 2016, la companyia de circ Zero, em convida a escriure i dirigir el seu segon espectacle (IN) Finit.

En 2017 deixo de vendre poesia al carrer (excedència que trenco de tant en tant) i surt el meu primer llibre de poemes Soñando Con amb l’editorial Quaq. En 2018 public amb Edicions Tremendes un llibre d’aforismes, titulat Chupitos.

En 2019 sóc seleccionat per generar i representar Aldarri, una peça de teatre de carrer, dirigida per la companyia Metrokoadroka i creada per al Festival Eztena (Orereta, Guipúscoa). He presentat La Revetlla Poètica al Festival de poesia de Barcelona i vaig ser elegit per actuar en l’espectacle Literary Combat al festival BAM de la Mercè.

www.danilofacelli.com

 

Venda d’entrades:
En línia: molletvalles.koovin.com
Centre cultural La Marineta (Pl. de l’Església, 7, de dilluns a divendres de 15:30 a 21h).
Teatre Can Gomà: a taquilla, el mateix dia una hora abans de l’espectacle, si queden entrades.

5€. Aforament limitat.

Aquesta activitat és fruït de la col·laboració de CRA’P al programa Arts i Escena de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org