CRA’P resident abril – maig 2011

C.A.P.A CUERPO ANIMAL PENSAMENT ABSTRACTE (OBERTURA)

Penso que per als sords, en algunes ocasions, veure dansa ha de resultar una experiència molt propera a la que podem sentir els oients escoltant música. Us presento l’abstracció d’una gènesi. Una partitura escènica naïf, assossegada i minimalista, on el màgic desplaçament d’un cos de llum esdevé persona. Una construcció tèxtil molt elaborada reflecteix feixos de llum en la foscor. Animada des de l’interior per un moviment continu, el volum canviarà constantment de formes i colors suggerint imatges pròpies a la mirada de cada espectador. Música, moviment, plasticitat tèxtil i llum s’integren per oferir als sords una percepció visual del so. El cos es planteja com a transmissor de sons i el pensament interpreta un “collage” sonor, la recerca d’una música ocular.

Txell Janot (concepció, interpretació i construccions tèxtils) estudia dansa, tècniques de circ i arts plàstiques en centres independents de Barcelona. A les seves creacions dansa i vestuari neixen d’una mateixa voluntat d’expressió. Va ser co-directora de Lazzard danza-circo, a Tenerife. Actriu d’acció de La Fura Dels Baus. Participa del projecte “Paisatges” de la cia. Raravis. Dissenya i realitza vestuari, atrezzo i escenografa.

Gustavo Hernández Rivero (direcció musical i arranjaments) s’ha format en diferents camps de la percussió amb Francisco Díaz, Freres Coulibari, Consten de Parafna, Fodé, Shiam Misra, Nanta Kumar, Riki Fam i Alfonso Aldama. Ha actuat amb l’Orquestra Simfònica de Tenerife, Francisco Díaz, Baba Djembe, Fodé Dia, Domus Solis, Delay encaix i forma part de Dr Moon i Golpe a golpe.

Valeria Linera (il·luminació) s’ha format en dansa contemporània a l’Argentina i Catalunya, on ha impartit classes i creat les seves pròpies peces. Realitza il.luminació escènica per a treballs d’altres artistes i dirigeix el projecte Dial Arts, que promou la dansa en relació a altres vessants de les arts.

Jodra (fotografia i assistent de direcció) és llicenciada en Ciències de la Informació per la U. Complutense de Madrid. Treballa a Ràdio, TV, cinema i Tècnica de departaments de comunicació d’organismes públics. Realitza fotografa, escriu i dansa.

 

concepció, dansa i construccions tèxtils: Txell Janot / direcció musical: Gustavo Hernández Rivero / arranjaments banda sonora: Gustavo Hernández Rivero amb la col.laboració de Vidi Vidal / ajudants de direcció: Gustavo Hernández Rivero i Elena de la Fuente / il.luminació: Valeria Linera / fotografa: Jodra / residències artístiques: La Serradora, Teatro Victoria, Can Gomà i CRA´P / espai d´assaig: el local de Raravis / premsa Tenerife: Marisma Comunicaciones / agraïments: Rosa Muñoz, Anabel Esteban, Esther Freixa, Carme Torrent, Roberto Torres, Tones Llabrés, Ernest Coll, Jose Castro, Hèlios Armengol, Llorenç Parra, Victor Turull, TeatroKDO, La Poderosa, Jose Pascual, Fito. / bibliografa: “La música y la mente” d´Anthony Storr i “Veo una voz” d´Oliver Sacks / filmografia: “Fantasía” de Walt Disney

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org