CRA’P resident setembre – octubre 2022

¡HOMO ERECTUS!

Residència artística per iniciar el procés de creació d’una peça teatral amb màscares i titelles que presenti alguns instants possibles del recorregut mil·lenari dels homínids, particularment de la família homo-sapiens, al planeta Terra.

El títol de la proposta fa referència a la temàtica de les estirps de primats, i ressalta en el nom la circumstància física de la postura erecta.

En aquest procés de treball m’interessa elaborar i qüestionar-me sobre els aspectes més elementals i “naturals” dels éssers humans mitjançant una indagació i presa de consciència de diverses postures, moviments i alineacions corporals, així com de les actituds, conflictes o predisposicions de caràcter social que aquestes generen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Emilio Converso Menassé. Artista plàstic i escènic. S’ha exercit com a constructor d’escultures i dispositius per a l’escena, així com performer, titellaire i co-director en propostes de teatre de carrer.

És fundador de la Comparsa Teatral Tlatelolco i més tard de l’agrupació LAS PLAGAS, col·lectiu multidisciplinari que ha desenvolupat diverses activitats artístiques a alguns conjunts urbans de la Ciutat de Mèxic.
Al camp de la investigació artística té en curs una recerca de diversos anys sobre la Màscara com a eina facilitadora d’autoexploració i transformació psicosomàtica.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org