CRA’P resident març 2022 a desembre 2023

RECERCA DE CLOWN CONTEMPORANI I MÀSCARA TRADICIONAL DEL JAPÓ I DE BALI

Residència de recerca, el propòsit de la qual, és aplicar els principis corporals de la màscara tradicional del Japó i de Bali (Indonèsia) al clown contemporani. A partir de la forma d’estructurar i codificar el cos d’aquestes tradicions (creació de volums, els límits del moviment en cada acció, les connexions internes i les línies energètiques que s’obren) es treballarà el llenguatge corporal i expressiu del clown.

Accedeixo a aquestes tradicions per generar un clown que tingui una reverberació energètica en l’espai, que pugui anar de la màxima a la mínima expressió, amb un poder comunicatiu que emani més enllà del seu cos. M’interessa la relació d’aquestes cultures amb lo subtil i lo inefable; poder transportar-ho a una estètica contemporània més lligada al clown occidental i conjugar-ho amb l’humor.

Per estudiar els principis corporals de la màscara tradicional del Japó i de Bali, parteixo d’un entrenament personalitzat impartit per Toni Cots.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diana Gadish, estudia 2 anys Belles Arts a la U.B. (Universitat de Barcelona) i el 2007 es gradua en Estudis Superiors de coreografia a S.N.D.O. (School for New Dance Development) -Amsterdam-.

Com a intèrpret ha treballat en projectes de dansa, teatre, clown i performance art en diversos països (Holanda, Bèlgica, Àustria, Alemanya, Espanya i Mèxic). Va ser membre del grup interdisciplinari d’improvisació de música i dansa The Moving Point (Amsterdam). Ha treballat en projectes d’Amaranta Velarde, Maria Stoyanova, La Fura dels Baus, Joao Negro, Jeremy Wade, GuillemMont, Katerina Bakatesaki (amb coreografia de Min Tanaka), la companyia els Zinc Co, Big Bouncers, entre d’altres.

El 2008 entra en contacte amb el món del clown a través de Jango Edwards i el seu Cabaret Cabrón. En aquest mateix any comença a crear els seus propis números -sketchs-, actuant en nombrosos cabarets, festivals i trobades de poesia. Desde 2015 treballa com a pallassa d’hospital amb l’ONG Pallapupas.

Com a creadora, maneja un llenguatge personal i inclassificable, amb el cos i la comicitat com a eix central. Amb les seves creacions ha actuat en varis països europeus i d’Amèrica Llatina.

www.dianagadish.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org