CRA’P Col·laboracions 2022

Dimecres 12 de gener a les 19h
Centre Cultural La Marineta – Mollet del Vallès

CRA’P presenta la recerca pedagògica de l’artista visual Alessandro Quaranta

“Ser menys” és una taula rodona sobre la funció de l’audiovisual com a eina pedagògica.

En els darrers anys, per a la realització dels seus vídeos, Alessandro Quaranta ha optat per involucrar a nens i nenes mitjançant activitats d’exploració i escolta. La seva predisposició natural a identificar-se amb jocs de simulació sempre l’ha fascinat i ha caracteritzat el seu mètode de treball.
La riquesa d’aquestes experiències ha establert les bases per al llançament d’un projecte de recerca experimental centrat en l’ús del llenguatge audiovisual amb nens i adolescents amb trastorns d’atenció.

“Ser menys” és l’intent d’anul·lar-se, de descentralitzar-se i d’abandonar tota pretensió educativa, per permetre la manifestació d’altres maneres d’observar la realitat.

Amb aquesta presentació pretén explicar i compartir el procés d’un any de recerca, on inclou la demostració pràctica d’alguns moments de laboratori que seran motiu de comunicació amb el públic present, sobre l’efectivitat dels dispositius d’enregistrament de vídeo, com a eina pedagògica.

En col·laboració amb CRA’P – Pràctiques de creació i recerca artística

“Ser menys” és un projecte d’Alessandro Quaranta realitzat gràcies al suport del Consell Italià (IX edició, 2020), el programa de promoció internacional de l’art italià de la Direcció General de Creativitat Contemporània del Ministeri per al Patrimoni i les Activitats Culturals i el Turisme.

 

 

 

 

 

 

Alessandro Quaranta és un vídeo artista nascut a Torí el 1975. El seu treball ha estat exposat al CAIRN Centre d’art (Digne-les-Bains, FR), al Museu Gassendi (Digne-les-Bains, FR) el 2019; al GAM (Museu d’Art Modern i Contemporani) de Torí el 2014; al FSRR ( Fundació Sandretto Re Rebaudengo, a l’Autograph ABP (Londres, Regne Unit) el 2012; al Museu d’Art Modern de Louisiana (DK) el 2011; al PAV (Turí), i al CESAC (Caraglio, IT) el 2010; al Museu d’Art Contemporani (Caracas, Veneçuela) el 2009; al DOCVA, CareOF (Milà) el 2008. Va participar a la Triennale du Valais (CH) el 2014, i a la X Biennale de Lió (FR) el 2009.

Gratuit. Aforament limitat.

Aquesta activitat és fruït de la col·laboració de CRA’P al programa Arts i Escena de l’Ajuntament de Mollet del Vallès.

 

 

Fotos: Alba Montañez

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org