CRA’P Tallers 2020

4 dissabtes del 16 de maig al 6 de juny. Sessions de 2 hores.

18.00 Espanya
13.00 Argentina
11.00 Mèxic
21.30 Índia

Curs d’introducció a la misticología oral, l’art de la narració com a mètode d’inspiració espiritual. Pot interessar a artistes que vulguin fer servir la paraula com a catalitzador, oradors o interessats en la mitologia índia.
L’objectiu del curs és ensenyar com es pot convertir la narració en instrument de transformació personal i social. La cosmogonia amb la que es treballarà és la de la cultura índia, però el mètode és universal i aplicable a qualsevol altre context.

Curs de quatre trobades més exercicis per practicar a casa.

Primera trobada: Definició de narració espiritual.
Què és i com es llegeix li misticología?
Res del que es llegeix és literal, però tot és autèntic. En aquesta primera trobada profunditzarem en les relacions de la fantasia amb la realitat i el significat de “realitat amplificada”. Veurem el rol de la intuïció en una narració i introduirem la pregunta de què significa per cadascú la paraula espiritualitat, així com la importància social del sentit que li donem a aquesta paraula.

Segona trobada: Cos simbòlic.
Què és la realitat imperceptible, o profunda (akshara)? El cos com a mapa de la realitat imperceptible a partir d’exemples i visualitzacions de la cosmogonia índia. Introducció a la narració espiritual com a pont entre la sensació física i la connexió amb la realitat profunda.
Amb visualitzacions de les histories misticològiques es presentarà un mètode per viure la mitologia amb el cos, aplicable a tradicions diferents a la índia. S’entregaran visualitzacions i eines per crear la pròpia.

Tercera trobada: Memòria còsmica – origen i evolució.
Indagar en el rol de la memòria com a eina de comunicació.
La memòria mal·leable, col·lectiva i individual. Amb exemples de la tradició índia.

Quarta trobada: El naixement més preuat.
El rol simbòlic de la humanitat. Què és la humanitat vistes les trobades anteriors: cos simbòlic, memòria col·lectiva, fantasia compartida i creativitat en relació a l’entorn natural. Per què valorar la humanitat és tan important.

 

 

 

 

 

 

 

Imparteix Michael Gadish

Preu:
45€ (36€ col·laboradors i associats de CRA’P i les persones que ens heu fet donatius per la crisi covid19)
Si no pots assumir el cost del taller posa’t en contacte amb nosaltres.

Inscripcions:
info@cra-p.org / 666 763 504

Online a través de la plataforma zoom

Michael Gadish va estudiar la llicenciatura de Filologia hebrea a la Universitat d’Amsterdam i cultura sànscrita amb Elena Sierra en la UB. Col·labora com a escriptor en teatre i dansa contemporània des de 2004. La cerca dels orígens del llenguatge i la trobada entre la filosofia, l’art, la tradició i el contemporani l’ha portat a centrar-se en la narració oral com eina, combinada amb nous llenguatges escènics propis de la performance i a especialitzar-se en les fonts de tradició oral de la Índia: el Ramayana, Mahabharata i Puranes, per sentir que són una font de creativitat i saviesa inesgotables. Col·labora amb formacions de yoga i organitza tallers i conferències sobre cosmogonia índia que combinen la creativitat amb la divulgació. Des de 2015 està portant a terme una performance de 12 anys basada en el Mahabharata, on es compromet a estudiar durant 12 anys aquesta gran obra i estrenar cada 12 del 12 un espectacle nou basat en una part de la història. Cada 15 dies publica un escrit sobre l’estat de la investigació en el blog: www.respirarelmahabharata.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org