CRA’P resident 2020

ATLANTIS2020. RÈQUIEM PER UN PAISATGE

Rèquiem per un paisatge és una proposta escènica que pren forma a partir d’una recerca entorn el cos, el moviment i la presència que es va iniciar al 2017. Aquesta recerca s’anomena Atlantis + l’any en qüestió. Així, el títol es va reactualitzant cada any, posant en relleu el present i el caràcter processual de la recerca.

El treball parteix de la memòria corporal, sobretot en relació al territori i a la mort. Com a memòria corporal s’entén no només la memòria personal, sinó també tota la memòria heretada i la memòria compartida (col·lectiva). Des del cos exposat es busca incidir sobretot en la memòria col·lectiva negada, per accedir al subconscient col·lectiu que ha quedat soterrat. Una memòria que connecta amb la crueltat i la violència de l’ésser humà, i que ho fa des del dolor i el plaer, des de la destrucció i des de l’anhel primari de vida.

La posada en escena, pensada com un paisatge que va fluctuant i que gradualment va portant a l’espectador cap a una mirada contemplativa, és una invitació a un espai de recolliment i de reflexió personal.

 

 

 

 

 

 

Foto: Tristan Perez-Martin

FITXA ARTÍSTICA

Concepte i creació: Diana Gadish
Interpretació: Esther Freixa i Diana Gadish
Acompanyament i suport dramatúrgic: Toni Cots
Disseny de llums: Daniel Miracle
Amb el suport de La Caldera, Festival Citemor (Montemor-o-Velho), CRA’P, Fundació la Plana i Fabrica de les Arts Roca Umbert.

Diana Gadish, cursa primer cicle de Belles Arts a la U.B. i en el 2007 es gradua de S.N.D.O. (Estudis superiors de coreografia a Amsterdam). Fa les pràctiques de final de carrera amb David Zambrano a Soul Project i amb Diego Piñón (www.butohritualmexicano.com).

Com a intèrpret ha treballat en projectes de dansa, teatre, clown i “performance art” en diversos països (Holanda, Bèlgica, Àustria, Suïssa, Alemanya, Espanya i Mèxic), amb els artistes Amaranta Velarde, Maria Stoyanova, La Fura dels Baus, Joao Negre , Jeremy Wade, Guillem Mont, Katerina Bakatesaki (amb coreografia de Min Tanaka), etc. De l’any 2003 al 2007 va ser membre del grup interdisciplinari d’improvisació de música i dansa The Moving Point (Amsterdam).

El 2008 entra en contacte amb el món del clown treballant al costat de Jango Edwards a Cabaret Cabrón. Com a clown es forma, entre d’altres, amb Christophe Thellier, Fanny Giraud, Miner Montell i Jef Johnson. Crea els seus propis números de clown (“esquetxos”), amb els quals actua en nombrosos cabarets, festivals i trobades de poesia. Amb un d’ells guanya el Primer Premi al Festival Còmic de Figueres del 2011.

Com a creadora, maneja un llenguatge personal i inclassificable, amb el cos i la comicitat com a eix central. Amb les seves creacions Hiccup for Home (2007), Genesis Joplin (2009), Lucy Live (2013), Handle with care (2016) i Atlantis. Esbós d’un paisatge (2018) ha actuat en varis països europeus i d’Amèrica Llatina.

En el camp de la docència ha impartit classes de dansa i expresió corporal a nens, adults i joves a les escoles Col·legi de Teatre, Laboratorio escuela, Escola La Falguera de Lliçà del Vallès i a l’escola Santa Isabel. També ha impartit tallers intensius de clown per a adults i per joves en diferents centres i instiuts. En el 2018-2019 va fer el projecte En Residència a l’institut Joàn Boscà, projecte que consisteix en elaborar una obra artística amb una classe d’institut durant tot un curs escolar.

Desde 2015 treballa com a pallassa d’hospital amb l’ONG Pallapupas i imparteix classes de Mètode Paula (treball corporal) al Laboratorio Escuela. També és membre de CRA’P – pràctiques de creació i recerca artística.

www.dianagadish.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org