ATLANTIS2020
Esbós d’un paisatge

CRA’P Resident gener a desembre 2020

Atlantis2020  fa referència al mite d’una civilització desapareguda a causa d’una catàstrofe. El títol es re-actualitza cada any; aquesta re-actualització incideix en el caràcter processual de la peça, que no apunta cap a una fita concreta sinó a una pràctica que es confronta constantment al moment present .

Aquesta proposta escènica pren forma a partir d’una recerca entorn el cos, el moviment i la presència que es va iniciar al 2017.

El treball parteix de la memòria corporal, sobretot en relació al/s territori/s i a la mort. Com a memòria corporal s’entén no només la memòria personal, sinó també tota la memòria heretada i la memòria compartida (col·lectiva). Des del cos exposat es busca incidir sobretot en la memòria col·lectiva negada, per accedir al subconscient col·lectiu que ha quedat soterrat. Una memòria que connecta amb la crueltat i la violència de l’ésser humà, i que ho fa des del dolor i el plaer, des de la destrucció i des de l’anhel primari de vida.

 

 

 

 

 

 

Foto: Tristan Perez-Martin

FITXA ARTÍSTICA

Concepte i creació: Diana Gadish
Interpretació: Esther Freixa i Diana Gadish
Acompanyament i suport dramatúrgic: Toni Cots
Disseny de llums: Daniel Miracle
Amb el suport de La Caldera, Festival Citemor (Montemor-o-Velho), CRA’P, Fundació la Plana i Fabrica de les Arts Roca Umbert.

Diana Gadish, cursa primer cicle de Belles Arts a la U.B. i en el 2007 es gradua de S.N.D.O. (Estudis superiors de coreografia a Amsterdam). Fa les pràctiques de final de carrera amb David Zambrano a Soul Project i amb Diego Piñón (www.butohritualmexicano.com).

Com a intèrpret ha treballat en projectes de dansa, teatre, clown i “performance art” en diversos països (Holanda, Bèlgica, Àustria, Suïssa, Alemanya, Espanya i Mèxic), amb els artistes Amaranta Velarde, Maria Stoyanova, La Fura dels Baus, Joao Negre , Jeremy Wade, Guillem Mont, Katerina Bakatesaki (amb coreografia de Min Tanaka), etc. De l’any 2003 al 2007 va ser membre del grup interdisciplinari d’improvisació de música i dansa The Moving Point (Amsterdam).

El 2008 entra en contacte amb el món del clown treballant al costat de Jango Edwards a Cabaret Cabrón. Com a clown es forma, entre d’altres, amb Christophe Thellier, Fanny Giraud, Miner Montell i Jef Johnson. Crea els seus propis números de clown (“esquetxos”), amb els quals actua en nombrosos cabarets, festivals i trobades de poesia. Amb un d’ells guanya el Primer Premi al Festival Còmic de Figueres del 2011.

Amb les seves creacions Hiccup for Home (2007), Genesis Joplin (2009), Lucy Live (2013) i Handle with care (2016), ha actuat a Espanya, Bèlgica, Holanda, Alemanya, República Txeca, Eslovènia, Dinamarca i Mèxic.

Actualment actua amb les obres Lucy Live i Handle with care, de de 2015 treballa de pallassa d’hospital amb Pallapupas i imparteix classes de dansa i treball corporal al Col·legi de Teatre de Barcelona (http://www.coledeteatredebarcelona.com) i Laboratorio Escuela (http://laboratorioescuela.es)

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org