El cos com a eix i lloc d’experiència

CRA’P Tallers 2019-2020

UNIVERSOS EN MOVIMENT

Aquest taller ofereix un procés continuat d’aprenentatge mitjançant pràctiques regulars a partir de sis mòduls. Cada mòdul proposa una visió i un espai de recerca i exploració, així com un temps d’intercanvi i diàleg per indagar en l’escolta, la creativitat, la consciència, l’energia, els impulsos interns, el moviment, l’espai propi i comú.

Aquest taller, impartit per sis docents i professionals de les arts escèniques, està dirigit a persones que vulguin aprofundir en el coneixement del cos, tant com per benefici personal com per el seu desenvolupament professional. No es necessita experiència prèvia.

 

 

 

 

 

 

Imparteixen: Julieta Ferraro, Toni Cots, Diana Gadish, Isidora Zegers, María Elisa Al Cheikh i Esther Freixa

D’octubre a març
Dijous de 20:00h a 22:00h

1 MÒDUL “El cos com a finestra”: 3 octubre – 7 novembre 2019, Julieta Ferraro

Aquesta proposta sorgeix a partir d’una investigació personal basada en una definició: Una finestra és una obertura en un mur per donar espai a l’aire y a la llum. Connexió i al mateix temps protecció del món extern. Mitjançant diferents tècniques i la Improvisació entesa de manera amplia, es buscarà accedir a estats lúdics, onírics, al·lucinats, fantasmagòrics i abismals.

2 MÒDUL “L’espai relacional”: 14 novembre – 19 desembre 2019, Toni Cots

Es tracta d’una proposta que té com a principal objectiu explorar de quina manera l’espai pot generar relacions, i com les relacions poden determinar llocs des dels quals veure i percebre l’altre, prenen consciència de les posicions que adoptem.

3 MÒDUL “Pols, ona, espiral, infinit i buit”: 9 gener – 13 febrer 2020, Isidora Zegers

En aquest mòdul articularem elements del Qigong, la Teràpia Osteomuscular i la Dansa, que ens permetin endinsar-nos en el cos, i el seu espai intern, el seu moviment, i relació amb l’espai extern. En aquesta relació, explorarem tant l’esdevenir del cos a l’espai, com la possibilitat de que l’espai esdevingui en el cos.

4 MÒDUL “Habitar l’espai”: 20 febrer – 26 març 2020, Diana Gadish

Les 6 sessions del mòdul seran enfocades com a laboratori on experimentarem diferents maneres d’habitar l’espai, transitar-lo i compartir-lo.  Com, des d’un estat d’escolta i seguint els nostres impulsos, podem generar un espai comú.

Maig-Juny
Dimecres de 20:00h a 21:30h. Online

5 MÒDUL “Escoltar-se en moviment”: 13 de maig –17 de juny, María Elisa Al Cheikh

La proposta de treball d’aquest taller és propiciar una escolta interna a través del cos i el moviment que ens ajudi a connectar amb nosaltres mateixos. La connexió amb els/les altres només és possible quan podem fer contacte amb el nostre món intern: sensacions, imatges, records, pensaments i emocions. El primer pas és reconèixer aquesta “interioritat” per després connectar amb la d’altres. La proposta de la feina online fa possible iniciar aquest tipus de connexió subjectiva, que després permet l’articulació amb el grup. A través d’un treball senso-perceptiu i de moviment podem entrar en contacte amb aquells continguts interns que poden ser transformats en expressió creativa i comunicació inter-corporal.

En aquest taller es treballarà amb eines del Treball Corporal i la Dansa Moviment Teràpia a través de consignes senzilles per desenvolupar a casa connectats/des via online amb els altres participants.

Juny-Juliol
Dimarts i dijous de 20:00h a 22:00h

6 MÒDUL “Cos endins”: 30 juny – 16 juliol 2020, Esther Freixa 

Proposta per explorar el cos interior. Escoltar els impulsos interns i donar-los l’espai per manifestar-se a través del moviment i la veu, des de la creativitat i la improvisació. Una proposta per endinsar-nos en la intimitat del cos sensible i les seves memòries.

Preus:
Un mòdul: 70€ (col·laboradors CRA’P 60€)
Tres mòduls: 190€ (col·laboradors CRA’P 165€)
Sis mòduls: 360€ (col·laboradors CRA’P 300€)

Inscripcions:
info@cra-p.org / 666 763 504

Espai de CRA’P

Julieta Ferraro és ballarina, performer i actriu. Formada en dansa i teatre en diverses escoles a Argentina, Chile, Berlin, Nova York, Índia y Londres. En els últims deu anys ha treballat vinculant diferents llenguatges artístics en el marc del fet escènic. La seva recerca del moviment està basada en una exploració de les qualitats i les imatges.

Toni Cots ha cursat estudis de teatre i dansa, així com d’arts escèniques tradicionals i arts marcials asiàtiques. Investigador, creador, professor i dramaturg d’arts escèniques. Gestor cultural i coordinador de festivals, projectes i centres de creació de caràcter internacional. Membre fundador de CRA’P. Ha impartit tallers a Europa, Sud América y nord de l’Àfrica.

Isidora Zegers és ballarina, coreògrafa i professora. Des del 2007 imparteix tallers de dansa i creació a escoles, instituts, fundacions i festivals internacionals. També se ha format en Quiropraxia, Osteopatía Tibetana y Qigong, incorporant aquestes pràctiques a la seva pràctica escènica i pedagògica.

María Elisa Al Cheikh és Llicenciada en Arts (UCV). Magister en Psicologia Social (UCV) de Veneçuela, i Dansa Moviment Teràpia (Universitat Autònoma de Barcelona- UAB). Psicoterapeuta Corporal, DM-Terapeuta, Psico-dramatista, Investigadora en les àrees de Corporalitats, Performance, Espai públic i Política a Veneçuela. Ballarina de dansa contemporània. Fundadora de “Entrecuerpos. Centro de Estudios”.

Diana Gadish cursa els seus estudis principals a “School for New Dance Development” d’Amsterdam. Com a intèrpret ha treballat en projectes de diversos països. Des del 2004 desenvolupa les seves pròpies peces escèniques. Actualment també imparteix classes de treball corporal a “Laboratorio Escuela” i treballa com a pallassa d’hospital amb “Pallapupas”.

Esther Freixa és performer, creadora escènica i actriu, llicenciada en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Imparteix classes, tallers i cursos de coneixement del cos i moviment des de fa més de 10 anys. Alhora, ha presentat el seu treball escènic a diversos països d’Europa i Llatinoamèrica. És membre fundadora de CRA’P.

 

 

Fotos: Alba Montañez

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org