Toni Cots és investigador, actor, creador i director d’arts escèniques.

És membre fundador de Cra’p – pràctiques de creació i recerca artística (http://www.cra-p.org/).

Entre 1975 i 1985 és actor i membre de l’Odin Teatret, de Dinamarca i de la I.S.T.A. (Escola Internacional d’Antropologia Teatral). Contemporàniament estudia i practica teatre, dansa i arts marcials en diferents països d’Àsia: Índia, Bali i Japó.

Entre 1994 i 2002, coordina, crea i/o dirigeix a Dinamarca i a Escandinàvia projectes culturals internacionals relacionats amb l’emigració i l’exili en diferents països.

Entre 2001 i 2010 és codirector artístic i coordinador del centre de creació ‘L’animal a l’esquena’ (http://www.lanimal.org), Celrà, Girona, (Espanya). Ha estat impulsor i director del ‘Master in Contemporary Arts Practice & Dissemination – MACAPD’ del 2007 al 2010 amb la Universitat de Girona i altres institucions d’Eslovènia i Anglaterra.

Al 2016, comencen les presentacions públiques d’una nova creació, ’30 anys – Un acte poètic de resistència’ (https://www.treintaños.org/ca/), interpretada per Esther Freixa i basada en els relats i textos poètics d’Ingeborg Bachmann.

Entre 2015 i 2018 coordina, en el si de la Fundació Interarts, el projecte de cultura i desenvolupament ‘SouthMed CV’ (www.smedcv.net) en set països del sud de la Mediterrània; i el projecto LAIC (Cultura i Arts en suport de la cohesió social a les ciutats d’Amèrica Llatina) (http://www.fomecc.org/laic-noticias), tots dos finançats amb fons per al desenvolupament de la Unió Europea.

És editor del llibre Loving Effects, editorial Quodlibet, octubre 2011, vinculat al projecte euromediterrani ‘Miniatures’, (http://www.cra-p.org/?page_id=336).

Editor del llibre Mahattat, publicat abril 2018 dins el marc del projecte SouthMed CV (http://www.smedcv.net/publications/).

Entre 1997 i 2019 és membre del consell editorial de la revista Performance Research (Routledge, UK).

Ha treballat i impartit cursos i tallers a Dinamarca, Espanya, França, Itàlia, Eslovènia, Veneçuela, Colòmbia, Perú, Equador, Brasil, Xile, Mèxic, Líban, Egipte, Tunísia, entre d’altres.

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org