CRA’P Tallers 2018

El centre Kalarigram d’Auroville, Índia, visita per primera vegada Europa i tenim el plaer d’acollir-lo a CRA’P organitzant una setmana d’activitats entorn el Kalaripayattu, una tradició mil·lenària de coneixements i pràctiques sobre arts marcials, salut i espiritualitat.

Entre l’11 i el 15 de juny, amb la col·laboració de La Caldera (Barcelona), ens endinsarem en aquesta ancestral tradició i el seu llegat guiats per Lakshman Gurukkal, un dels mestres més reconeguts actualment i el seu acompanyant Akshay T S, un jove talent.

INTRODUCCIÓ AL KALARIPAYATTU

11 al 15 de juny
9h a 11h a CRA’P (Mollet del Vallès)
18:30 a 20:30 a La Caldera (Barcelona)

El Kalaripayattu de Kerala és una de les arts marcials més antigues del món. Mitjançant una disciplina física de caràcter científic, la seva pràctica permet obrir els canals energètics al portar el cos als seus límits amb la finalitat d’enfortir-lo, flexibilitzar-lo i enfocar-lo tant física, mental com espiritualment; raons per les que professionals del teatre i de la dansa el practiquen diàriament.

Com antiga forma d’art marcial, el Kalaripayattu es basa en la codificació de la natura i els seus moviments. Les seves tècniques són una combinació de passos (chuvadu) i postures (vadiyu). Les postures tenen noms d’animals, a partir de l’observació de les seves posicions.

El Kalaripayattu està estretament relacionat amb el ioga i les arts escèniques. Aquest taller proposa als participants un recorregut a través de les bases del Kalaripayattu. Està obert tant a principiants com a coneixedors d’aquesta pràctica.

 

 

 

 

 

Impartit per Lakshman Gurukkal i Akshay T S

Preu:
80€ (65€ col·laboradors de CRA’P, socis i residents de La Caldera, graduats de l’Institut del Teatre, socis de l’APdC i de l’AADPC.)

Inscripcions:
info@cra-p.org / 666 763 504

Lakshman Gurukkal és un dels pocs rars Gurus de Kalaripayattu, Ayurveda i Tantra reconeguts. Seguint la tradició del llinatge familiar, va començar a aprendre Kalaripayattu a la primerenca edat de 5 anys sota la tutela del seu pare Guru Veerasree Sami Gurukkal; de qui també va aprendre l’art i la ciència de l’Ayurveda. Ha sigut galardonat amb el títol de ‘Senior Fellowship’ en Kalaripayattu i Natyashastra pel Ministeri de Cultura del Govern de l’Índia. Ha obtingut un postgrau en Advaita Vedanda de Rashtriya Sanskrit Sansthan, centre d’estudis universitàris reconegut pel Ministeri de Desenvolupament de Recursos Humans de Nova Delhi. Ha treballat com a professor associat d’Arts Marcials a la Universitat de Sànscrit Sree Sankaracharya, a Kalady, Kerala. És el director de l’Hindustan Kalari Sangam, el centre de la família a Calicut, Kerala. Al 2010 funda el Kalarigram a Auroville, Tamil Nadu, un centre internacional d’investigació sobre les aplicacions que té el kalari per empoderar a les noves generacions amb els fonaments centrals de l’antiga saviesa i les seves eines per tal de desenvolupar un ser humà capacitat i responsable.

Akshay T S aprèn Kalaripayattu i Ayurveda amb Lakshman Gurukkal, Shatrughnan Gurukkal i Radhika Gurukkal al centre Hindustan Kalari Sangam, Calicut, Kerala, i és un practicant d’alt nivell que ha participat a nombroses presentacions, demostracions i concursos a l’Índia.

El centre Kalarigram es troba a Auroville, Tamil Nadu, Índia. S’estructura com un Kalari gurukulam holístic i fou fundat per Lakshman Gurukkal al 2010. En ell aprenen i practiquen artistes procedents de tot el món. La visita de Kalarigram busca difondre la saviesa tradicional de la Índia a partir de l’entrenament del cos i la ment, les arts escèniques i la pràctica espiritual. www.kalarigram.org

Pots fer-te col·laborador de CRA’P a partir de 5€ al mes i gaudir de descomptes en totes les activitats.
 
 
 
 
 
 
 
 
CRA’P  
 
 
 
 
 
 
 
La Caldera
CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org