CRA’P resident abril a desembre 2018

RESPIRAR EL MAHABHARATA III

Respirar el Mahabharata és una performance de 12 anys en la qual el performer es compromet a estudiar durant 12 anys el Mahabharata, la gran èpica de la Índia, i estrenar cada any, el dia 12 de Desembre, un espectacle nou basat en la narració d’una part del Mahabharata. D’aquesta manera el públic pot assistir a la narració completa del Mahabharata al llarg dels 12 anys.

El performer comparteix l’estat del projecte en un blog, en el qual publica un escrit cada 15 dies: www.respirarelmahabharata.

 

 

 

 

 

 

Respirar el Mahabharata, tercer any

Una de les propostes d’aquesta performance de 12 anys és treballar cada any amb un director diferent. La direcció de l’espectacle del primer any correspon a María Stoyanova, el procés del segon any es va basar en la col·laboració amb l’actiu i cantant Gisele Cornejo i pel tercer any el performer confia en la guia de Toni Cots i el col·lectiu CRA’P.

El performer entra en el procés de cada any amb unes directrius inicials mínimes, confiant en el fet que l’argument del Mahabharata serveixi com a context a l’hora de contenir el procés creatiu.

Les intencions del tercer any del projecte són les de treballar pensant en el foc com a símbol d’unió i devoció, i desenvolupar un espectacle íntim pensat per a cases particulars i audiències reduïdes on la renúncia a la teatralitat i a tota mena d’artifici escènic serveixi de guia per assolir un estat de major sinceritat escènica.

Michael Gadish va estudiar la llicenciatura de Filologia hebrea a la Universitat d’Amsterdam i és diplomat en llengua i cultura sànscrita amb Elena Sierra en la UB. Col·labora com a escriptor en teatre i dansa contemporània des de 2004. La cerca dels orígens del llenguatge i la trobada entre la filosofia, l’art, la tradició i el contemporani l’ha portat a centrar-se en la narració oral com eina, combinada amb nous llenguatges escènics propis de la performance i a especialitzar-se en les fonts de tradició oral de la Índia: el Ramayana, Mahabharata i Puranes, per sentir que són una font de creativitat i saviesa inesgotables. Col·labora amb formacions de yoga i organitza tallers y conferències sobre cosmogonia índia que combinen la creativitat amb la divulgació. Des de 2006 està portant a terme una performance de 12 anys basada en el Mahabharata, on es compromet a estudiar durant 12 anys aquesta gran obra i estrenar cada 12 del 12 un espectacle nou basat en una part de la història. Cada 15 dies publica un escrit sobre l’estat de la investigació en el blog: www.respirarelmahabharata.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org