CRA’P resident setembre 2016

PROJECTE SOBRE LA DANSA DE LA BRUIXA

Quina necessitat té avui de sobreviure un ‘objecte de dansa’, mentres tothom està d’acord en la naturalesa efímera d’aquest art, quan avui en dia monuments i ruines de civilitzacions senceres desapareixen degut als cops d’una estratègia que sembla estar ben pensada.

En aquest projecte, em trobo davant d’un diàleg entre el meu cos (com a eina i material) i el de Mary Wigman i el seu pensament, que no es resumeix al que ens queda en forma de rastres (texts i imatges) del seu solo “Hexentanz”, sinó que ens confronta també a un context artístic i polític. Aquest diàleg és l’ocasió per qüestionar de nou la figura de la “bruixa”, aquest estat del cos extrem i marginal, on es troben moltes tensions contradictòries; a vegades fèrtils i altres destructives.

En aquest solo, vaig trobar un important i recurrent element del meu treball i investigació anteriors: el terra. Està allí…mentres les guerres continuen en tot moment, sobre ell els homes neixen i moren, a vegades en nom seu, i el terra segueix allí fidel a sí mateix. Tot i que els rituals de la nostra búsqueda per preservar-lo i per la nostra supervivència es transformen, el seu poder segueix sent el mateix.

Projecte comissionat i produït pel teatre Sophiensaele de Berlin.

unnamed

 

 

 

 

 

Danya Hammoud: Va estudiar teatre al Líban i dansa a França. Va ser co-fundadora de Zoukak Theatre Company amb qui va treballar des de 2007 fins a 2014. Comença a desenvolupar el seu treball coreogràfic al 2007. Els seus espectacles de dansa inclouen: “Meen el Battal?” 2007 / “FAQ” amb Antonio Tagliarinin en el marc del projecte “sites of imagination” 2007 / “S’approcher”, en el marc del projecte “miniatura” proposat per L ‘Officina 2010 / “Mahalli”, produït per CNDC (França) i Cocoondance (Alemanya) 2011 / “Mes sont plus xarxa âgées que moi” produït per l’associació dels CDC a França 2014 / “Quatorze Tours” produït per CCN Roubaix 2015.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org