CRA’P residents juny 2016

SOFT ASSOCIATIONS – ASOCIACIONES SOBRE LA BLAN(DURA)

Tou i dur no és una relació binària, sinó que és la gran quantitat de potencials existents en un cos. Al no ser els cossos ni durs ni tous només, el cos esdevé un artefacte cultural i cognitiu. Si intentem definir el que la forma d’un cos dur pot arribar a fer, posem en dubte l’hegemonia del seu valor estètic en la dansa.

El valor del cos femení en l’àmbit de la dansa depèn de la seva capacitat de satisfer una estètica de la productivitat. El que busquem és crear una il·lusió sobre la magnificència de lo tou tant en el moviment com en la instal·lació, amb la finalitat de desvetllar l’economia dels nostres propis cossos identificats com a femenins i convertir-nos així en agents de les nostres pròpies carns, creant una lent amb la qual es pugui de-construir el model de bellesa.

DSC02116_comp

 

 

 

 

 

 

Kata Cots i Liv Fauver inicien aquesta col·laboració arran d’una necessitat de fer vincles internacionals i obrir un espai que qüestiona les normes culturals de la dansa contemporània en diferents països.

Liv Fauver, ballarina i coreògrafa, actualment viu a Seattle, WA, EEUU. Es llicencia en dansa i química a l’Smith College de Massachusetts. Al 2014, és artista resident de la companyia mexicana de dansa contemporània Delfos. Ha ballat amb Tinydance Project i Melder Dance, i a les obres d’Adam Barruch, Paul Matteson, Monica Bill Barnes, Andrea Miller i Zoe Scofield. Presenta la seva peça “(w)here” a l’Escola Professional de Dansa a Mazatlán, al Festival José Limón i al Festival Danza al Borde a Tijuana, Mèxic, i a Velocity Dance Center a EEUU.

Kata Cots és investigadora en pràctiques escèniques i de la dansa, ballarina i professora de dansa contemporània. És de nacionalitat nord-americana i espanyola. Ha actuat i ensenyat a Espanya, Regne Unit, Estats Units, Índia i Mèxic. Actualment viu a Tijuana, Mèxic, una ciutat a la frontera amb Estats Units, on ha col·laborat amb diferents companyies i artistes durant els últims 6 anys. És professora certificada de Mètode Feldenkrais® en educació somàtica pel The Feldenkrais Guild® of North America. Es gradua al Sarah Lawrence College de Nova York on estudia dansa i antropologia política i cultural. La seva peça més recent “Güera” (que significa dona blanca i actractiva a Mèxic) va ser creada durant una residència artística a Tijuana, amb la companyia de dansa Péndulo Cero i Toni Cots.

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org