CRA’P resident octubre a desembre 2014

DESPLEGAT

Recerca de clown i moviment

Aquesta residència a CRA’P forma part d’un procés de recerca destinat a la creació d’un espectacle de carrer de clown i dansa. Aquest procés s’està enfocant en el moviment i en com el clown (el personatge) i les situacions còmiques sorgeixen des del moviment.

El handicap de combinar el clown i la dansa és que el clown i la comicitat demana claredat en el significat de les accions i les situacions. L’humor és representatiu, el públic ha d’entendre i reconèixer el que està veient. En canvi, la dansa es mou en un terreny de significat molt més ambigu i difícil de definir. El cos s’escapa del comportament quotidià i dels significats que generalment li són atorgats. Per això, combinar el clown i la dansa, sense crear confusió pel públic, mantenint l’equilibri entre les dos arts, sense que una estigui al servei de l’altra, comporta certes dificultats dramatúrgiques.

En espectacles anteriors he partit de situacions dramàtiques on la dansa ha quedat encasellada a moments puntuals. En aquest nou espectacle, vull donar més protagonisme al moviment. Com he esmentat anteriorment, vull que les situacions còmiques sorgeixin del moviment, i no a l’inrevés.

 

 

 

 

 

 

 

 

Diana Gadish: ballarina i clown. Ha viscut a Tel-Aviv, Barcelona i Amsterdam. Va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona i coreografia a SNDO (School for New Dance Development)-Amsterdam-. Com a intèrpret ha treballat en projectes de dansa, teatre, clown i performance art en diversos països europeus. El 2008 va entrar en contacte amb el món del clown a través de Jango Edwards, sent membre regular de Cabaret Cabrón i estudiant i col · laborant amb Nouveau Clown Institute. Actualment actua sobretot en solitari amb els seus propis espectacles on investiga la unió entre dansa i clown. Paral·lelament col·labora amb altres companyies d’ambdues disciplines.

VÍDEO DEL PROCÉS DE RECERCA DURANT LA RESIDÈNCIA A CRA’P

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org