CRA’P col·laboracions 2013

Dimecres 24 de juliol a les 18:30
Centre Cultural La Marineta – Mollet del Vallès

CRA’P presenta a Lamia Abi Azar membre de la Companyia de Teatre i Associació Cultural Zoukak de Beirut.

Lamia Abi Azar obté un grau en Psicologia Clínica a la Universitat de St Joseph (USJ), Beirut, el 1999 i una llicenciatura en “Història i Pràctica de les Arts, música i Performance”, amb èmfasi en el teatre a la Universitat Degli Studi Dell’Aquila, Itàlia, el 2004. Performer i drama-terapeuta, des de 2001 Lamia desenvolupa un enfocament personal de la drama teràpia a través de l’experimentació i la pràctica contínua, basada en dues escoles diferents: el teatre experimental i la psicologia clínica, aplicant el teatre i l’art com una eina d’expressió alternativa, de recerca personal i d’autoafirmació. Des de 2005, Lamia està duent a terme un laboratori de drama teràpia amb nens amb múltiples discapacitats psicofísiques a “Ghassan Kanafani rehabilitació preescolar”, campament palestí a Mar Elias, Beirut. També ha impartit diferents tallers i sessions de formació en teatre i drama teràpia amb nens, adults i persones amb necessitats especials en diversos contextos. Del 2008 al 2012 dirigeix un laboratori de drama teràpia amb joves empresonats a la presó Roumieh, Líban. És professora de teatre i d’Expressió Corporal a l’Institut de Psicomotricitat, Universitat de Saint Joseph, Beirut des de 2008 fins al 2011, i el 2008-2009 treballa com a assessora tècnica de Handicap International en un projecte psicosocial en els campaments palestins al Liban. És membre fundadora de Zoukak.

Zoukak és una companyia de teatre i una associació cultural de Beirut constituida l’any 2006. És una plataforma d’investigació teòric-pràctica que té com a objectiu crear llenguatges performatius d’inter-relació entre els diferents membres i/o col·laboradors. El seu treball engloba des de la performance individual, investigacions de grup, fins a treballs col·laboratius de creació amb components psico-socials. Zoukak busca la manera d’aplicar el teatre en diferents àmbits: social, psicològic i educatiu. La companyia ha elaborat un plantejament especial de la dramateràpia mitjançant la utilització de tècniques teatrals en els àmbits educatius, impartint tallers i sessions d’entrenament en diferents regions i contextos del Líban en col·laboració amb les organitzacions locals i internacionals. http://www.zoukak.org/index.php

Activitat gratuïta
Aquesta activitat és fruït de la col·laboració del Seminari Internacional ARTWORKS & LANDMARKS i l’Ajuntament de Mollet del Vallès

 

 

 

Fotos: CRA’P

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org