ONA FUSTÉ – PHOEBE OSBORNE

CRA’P residents abril – maig – novembre 2011

ROLE CALL

*Home, 57 anys, Asiàtic Coreà, viu a Barcelona, el seu comportament canvia quan està a casa la seva filla. *Dona, 26 anys, catalana, cabells llargs i fins, no té feina i deu 35.000 euros, el seu marit és Iranià. *Dona, africana, emigra a Catalunya, doctora en ciències cognitives, vol ser un home.

Classificacions que configuren els nostres cossos. Informació que ens defineix i esculpeix els gestos. Poh Productions, amb Ona Fusté i Phoebe Osborne creen una recerca als voltants de les categories que condicionen la nostre performance d’identitat.

GONE OVER HERE

Un solo de treball en curs responen als canvis en l’espai i el temps que passa. Una resposta a l’esforç i entrega. El solo es limita a esmentar o està a prop del que s’estima, mentre que l’esperança d’invocar la proximitat de la lògica amb la poesia. Extracte del text: “Us imagineu en els anys 90, es va desenvolupar un procés de teràpia per a les persones en estat de coma: la clau per despertar. Ofereix l’oració despertar. Sap vostè com pregar? Necessito respostes, em va dir. Què passa amb la teràpia de coma? O audiollibres. Cocaïna. Exercici. Proteïnes. Mitjans de comunicació social. Màrqueting? Necessito respostes, va dir. L’agitació de les molècules són com els arbres ballen en el vent. Les flors als balcons de Barcelona estan ballant al vent. Et vas adonar?”

Ona Fusté (Barcelona) i Phoebe Osborne (San Francisco) són membres de la Plataforma CrIM (Creadors Independents en Moviment) i membres de Poh Productions.

Ona Fusté és llicenciada a SEAD (Àustria). Ha treballat amb coreògrafs com Oleg Sulimenko, Todd Williams, Ori Flomin, la Co.Hello!Earth, ProteinDance Co, entre d’altres. Actualment és resident a Catalunya i treballa amb Poh Productions, amb CollectifPoPs i amb el Coreògraf Ali Moini.

Phoebe Osborne és llicenciada a UCSD (California). Al 2009 comença la seva carrera com a ballarina professional a Europa. Ha treballat al costat de Miguel Gutiérrez, Jacques Heim, i Jess Humphrey i va ser la guanyadora del Premi Kendall Lui a la Millor Coreografia a La Jolla Playhouse el 2009. Ara, és resident de Nodes de Gracia 2011. Phoebe s’acosta a la dansa composant transparència dins de l’existència humana. www.phoebeosborne.com

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org