SEGON PORTAL: RENDICIÓ
Assaig general

CRA’P Presentacions 2023

Diumenge 3 de desembre a les 16h
Espai de CRA’P

El Mahabharata és un relat de més de set mil pàgines sobre la condició transcendental humana. Respirar el Mahabharata és el vot de narrar el Mahabharata des del 2016 fins el 2028, estrenant cada 12 de desembre un format actualitzat de la presentació.

La proposta d’aquest vuitè any és una narració de quatre hores que repassa l’argument complet del Mahabharata amb atenció al puls del públic per posar la mirada en un o altre aspecte de l’obra, segons la necessitat.

El vuitè any de Respirar el Mahabharata és l’any de la rendició, deixant que el món es manifesti com es tingui que manifestar. «Més que una acumulació de lo viscut i après fins aquí, des del 2016, és una renuncia a mi mateix, per deixar que parli el món, amb el llenguatge del Mahabharata». L’argument del Mahabharata és l’àgora on es trobaran les nostres mirades, respiració, silencis, sensacions, emocions, somnis, tristeses i meravelles. Un lloc on es troba l’avui amb les humanitats anteriors.

 

 

 

 

Fitxa artística:
Creació, interpretació, dramatúrgia i text: Tradicional, Vedavyasa, Michael Gadish en col·laboració amb Toni Cots.

Producció: La estrella de la devoción

Entrada gratuïta. Places limitades amb reserva prèvia:
info@cra-p.org / 666763504

 

Michael Gadish ha passat la primera part de la seva vida entre Tel Aviv, Barcelona i Amsterdam; això l’impulsa a buscar ponts entre cultures i investigar allò que ens fa humans. Els seus interessos des de petit són els orígens del llenguatge i entendre com els humans vam aprendre originalment a parlar. Es va graduar en estudis de cultura i llengua hebrea a la Universiteit van Amsterdam, al 2008 va tornar a Barcelona i va seguir el màster de construcció i representació d’identitats culturals a la Universitat de Barcelona. En els anys següents va desenvolupar una investigació doctoral i va estudiar sànscrit a la Universitat de Barcelona amb Elena Sierra.
Llegint la èpica anomenada Ramayana en el sànscrit original va trobar la mescla de poesia, metafísica i filosofia que sentia que sempre havia cercat. Era com si les històries tradicionals en sànscrit fossin conscients dels límits de cada hemisferi del nostre cervell i escriguessin per ambdós al mateix temps. Això el va moure a compartir aquest tesor cultural, però les característiques d’aquestes històries li van fer veure que les xerrades informatives no eren suficients i al voltant del 2012 va treballar amb la directora María Stoyanova per crear una presentació que fusionés la narració oral amb la conferència acadèmica i llenguatges escènics contemporanis.
Desde 2014 s’ha dedicat a narrar les històries tradicionals de l’Índia (Purana i Itihasa) buscant un apropament poètic universal al seu contingut filosòfic.
Col·labora amb cursos de ioga i simbologia, i presenta esdeveniments de narració oral contemporània de Purana i Itihasa. Entre 2016 i 2028 segueix el vot de narrar la vasta obra sànscrita anomenada Mahabharata en 12 anys (respirarelmahabharata.com). En aquesta proposta està guiat per Toni Cots. Al 2018 va ser ordenat com a monjo budista en la línia de Zen Soto per el mestre Lluís Nansen.

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org