CRA’P Resident gener a desembre 2023

EPIDÈMIA DE BALL

A partir d’un fet històric, l’Epidèmia de Ball viscuda a Strasburg el 1518 Zoe Balasch inicia una investigació sobre les Coreomanies o dansamanies. Li interessa investigar sobre l’impuls imparable per a ballar, la seva dimensió epidèmica així com la seva contaminació i disseminació a escala grupal i col.lectiva. Quan i com apareix, en quins moments històrics, contextos socials, com viatja per diferents cossos i per la geografia del planeta.

Coreomania, és una paraula creada a partir coros (ball) i manía (eufòria i agitació psicomotora). La història d’aquest concepte ha anat evolucionant per abordar problemes socials més amplis agafant una dimensió d’agitació política. Quan vam viure la pandèmia de la Covid-19 el ball i certes pràctiques de relació i contacte amb l’altre es van restringir. Tot això porta a Zoe Balasch a posar en marxa diferents dispositius per aprofundir en la dansamania. La creació escènica, la video documentació i les trobades participatives s’aniran desplegant al llarg d’aquest trajecte.

 

 

 

 

 

 

Zoe Balasch participa en contextos escènics i col·laboratius on el cos, la dansa i l’art d’acció són l’eix vertebrador per a crear noves narratives al voltant de temes que la concerneixen. Les seves creacions inclouen actuacions en solo i en grup amb projectes versàtils que s’inclinen per la creació «site-specific» en interiors/exteriors i en entorns rurals/urbans donant com a resultat peces escèniques, coreografies en el paisatge, accions participatives i caminades performàtiques amb un llenguatge singular que fluctua a través d’un ampli espectre de formes creatives.
Continuament formula i qüestiona el llenguatge de la dansa i dels cossos, les arts del moviment i els seus contextos d’exhibició presentant els seus treballs en festivals nacionals i internacionals, galeries d’art, centres de creació i universitats de Catalunya, l’Estat Espanyol, Xipre, Eslovàquia, Tailàndia, Dinamarca, França, Portugal i Alemanya.

www.zoebalaschdansa.com

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org