RETORN A L’ORIGEN

CRA’P Presentacions 2022

Diumenge 11 de desembre de 16h a 20h
Espai de CRA’P

Respirar el Mahābhārata és el vot de narrar el Mahabharata, l’obra més extensa coneguda, en 12 anys. Des del primer any el propòsit del procés ha sigut el d’indagar en la vivència de la narració oral, en les seves possibilitats, i en el sentit de narrar el Mahābhārata, avui, en castellà.

En aquest setè any tornarem a les arrels del projecte i narraré el Mahābhārata de principi a fi, amb menció especial a Krishna i la Bhagavad Gita. El ritme serà pausat, hi hauran espais per descansar, una meditació i un cercle de debat. Aquest és l’any amb menys artificis dels set; tot es reduirà a la narració I la presencia. A la trobada humana. Espero que puguis venir.

Normalment, estrenem cada nou capítol el 12 de desembre, però aquest any hem decidit fer una trobada de narració el diumenge 11 de desembre, de 16.00 a 20.00 aproximadament, que donarà peu a un tancament ritual que farem cada un amb si mateix en algun moment durant el dilluns 12 de desembre.

 

 

 

 

 

 

 

 

Contribució: 12€

Aforament limitat

Reserva:
info@cra-p.org / 666763504

 

Michael Gadish va estudiar la llicenciatura de Filologia hebrea a la Universitat d’Amsterdam i és diplomat en llengua i cultura sànscrita amb Elena Sierra a la UB. Col·labora com a escriptor en teatre i dansa contemporània des de 2004. La cerca dels orígens del llenguatge i la trobada entre la filosofia, l’art, la tradició i el contemporani l’ha portat a centrar-se en la narració oral com eina, combinada amb nous llenguatges escènics propis de la performance i a especialitzar-se en les fonts de tradició oral de la Índia: el Ramayana, Mahabharata i Puranes, per sentir que són una font de creativitat i saviesa inesgotables. Col·labora amb formacions de yoga i organitza tallers i conferències sobre cosmogonia índia que combinen la creativitat amb la divulgació. Des de 2015 està portant a terme una performance de 12 anys basada en el Mahabharata, on es compromet a estudiar durant 12 anys aquesta gran obra i estrenar cada 12 del 12 un espectacle nou basat en una part de la història. Cada 15 dies publica un escrit sobre l’estat de la investigació en el blog: www.respirarelmahabharata.com

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org