ENTRE-MÓNS *2

CRA’P Col·laboracions 2021

CRA’P presenta en col·laboració amb els Arxius OVNI – Observatori de Vídeo No Identificat, un programa de vídeo amb col·loqui posterior sobre el món intermedi: entre lo visible i lo invisible, el somni i la vigília, els estats de trance

12 de novembre de 19.30h a 21:30h

“Last Night Dhikr” de Abu Ali, 7’ (Marràqueix, Marroc) (2008). Sense diàlegs.
Sèrie: El Hamdulillah Tapes
La recerca de l’aigua, el descens al pou del cor. Sobre un poema de Najmudin Kubra S. XII Pèrsia.
Una recerca del que hi ha de vida en nosaltres. La presència del que ens fa viure.

“Como los cielos giran“ de Abu Ali, 15’ (Celrà, Girona) (2008). VO. Català, Anglès, Castellà, varis.
Vídeo basat en el taller de Toni Serra Visions del cos ritual a L’animal a l’esquena, amb la participació de Carme Torrent, Bilal Artiach, Mohammed el Bouzidi, Oruç Guvenç, Rosa Serra i la coordinació de Toni Cots.
“Pots contemplar com els cels giren. Al ritme del dia i la nit, com el torn del terrissaire. A cada instant un nou cel i una nova terra! A cada instant un jove i un ancià!”.
Shabistari. S XIV. Pèrsia.

“Mast Qalandar” de Till Passow, 30’ (Alemanya, Pakistan) (2005). VO. Anglès, Urdú. s Anglès, Castellà.
Mast Qalandar (Èxtasi) és abans de tot una mirada a l’heterodòxia i una celebració a la seva existència. Els Qalandars són una germandat sufí de dervixos nòmades, que es desplaçaven antigament en un arc que creua Àsia, des de Turquia fins al Pakistan i l’Índia. Es caracteritzen per una devoció mística extrema i per les seves actituds revolucionàries i anta dogmàtiques dins de l’Islam. L’ús del haixix i el refús de l’alcohol. La llibertat en el sotmetiment al Haqq: la Veritat, entesa no com una cosa que estreny i defineix horitzons, sinó com a absència de límits. Una visió de la seva devoció per “l’estimat” fins al trànsit i l’èxtasi allí on la mort és solament “passar pàgina”.

“Pura Fe” de Toni Serra, 6’30’’ (Brooklyn NYC) (1991). VO. Castellà. So: Barbara Held
Los Sures, Brooklyn Nova York. Un solitari predicador puertorriquenyo: “dimoni de la caspa: surt!, dimoni del càncer: abandona aquest cos!, santifica la bona mare, Pare bateja amb foc, foc, foc!”.

“Seffar” de Abu Ali, 12’ (Fès, Marroc) (2004). VO. Anglès. S Castellà.
De la sèrie: Fes Ciutat Interior.
Silencis i oliveres al vent, contemplacions, laberints i somnis. Abdelfettah Seffar, un artesà que durant molts anys visqué a Londres i va decidir tornar, ens parla de la seva visió de Fes, una ciutat velada, i reflexiona sobre Occident i els seus conflictes.

“Wahab” de Ton Serra, 3’ (Marroc) (1994). VO. Àrab.
Empolsades cançons egípcies, trobades i perdudes.
Uns papers al vent en un carreró de Tànger, la dansa del que és efímer, la fragilitat de l’instant… Aquí és l’etern ball de les trobades i els desacords, ara en forma d’un diari i una bossa de plàstic que es toquen atrapats en un remolí de pols. Allí estan tots els possibles i impossibles de les nostres històries, l’atzar és la seva necessitat i la casualitat el seu destí…

 

Taquilla inversa.

Places limitades amb reserva prèvia: info@cra-p.org / 666 763 504

Espai de CRA’P

Els materials continguts als Arxius OVNI són el resultat de diversos projectes temàtics de investigació, tota una constel·lació de títols amb el denominador comú de la seva lliure expressió i reflexió sobre les pors i els plaers individuals i col·lectius, construint en el seu conjunt una visió de múltiples facetes, como millers de petits ulls, que profunditzen i exploren el nostre món, o anuncien d’altres possibles.

www.desorg.org

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org