CRA’P resident desembre 2019 a novembre 2020

LA MEMÒRIA DE LA CARN

La memòria de la carn, és la nova peça de creació que s’engloba dins el projecte d’investigació i creació escènica Cos-Document, que començo al 2012, concebut com arxiu performatiu multidisciplinar.

La memòria de la carn, ha obert nous conceptes en els que exploro i que prenen en aquesta nova creació un lloc central. La meva àvia de105 anys i la meva mare són fonts vives d’inspiració i estudi. La memòria de la terra, els arbres i la natura àrida, crua i bella, de la zona sud de Navarra on creixo i on són les meves arrels. El cos concebut com a ecosistema viu i la seva connexió amb l’agricultura, els cicles, el poder dels saurins i l’empremta sabia de la vida dels homes i dones que s’han dedicat a al camp com a forma de vida. On el cos es mitjà i eina per a totes les activitats i vivències.

En aquesta nova fase del projecte que és La memòria de la carn, enfoco la meva mirada en dos eixos: el pas del temps i la memòria, tant familiar com del territori.

La memòria de la carn, ha gaudit fins al moment de residències a: Fundació La Plana i Festival de dansa de Navarra 2020. Compta amb el suport de la casa de cultura i l’ajuntament de Ribaforada (Navarra). La peça serà estrenada dins el marc del festival de dansa de Navarra, DNA 2021.

www.cuerpodocumento.org

Idea, creació i interpretació: Estitxu Arroyo Sánchez

Creació i direcció: Esther Freixa i Ràfols

Assessorament artístic: Toni Cots

Assessorament al moviment: Elena Córdoba

Vídeo creació: Marina Lameiro

Enllaç DNA 2020

Deriva Instalativa: entre el 18 de Desembre 2020 i el 7 de febrer 2021, s’exposarà a l’Horno de la Ciudadela, amb el Suport de l’Àrea de cultura de l’Ajuntament de Pamplona.

 

 

 

 

 

 

Estitxu Arroyo Sánchez és performer, actriu i creadora escènica multidisciplinar de les arts escèniques. Estudia biblioteconomia i documentació a la Universitat de Saragossa. Cursa estudis a l’Escola Navarra de Teatre, posteriorment es llicencia en art dramàtic a l’Institut de Teatre de Barcelona. Gaudeix d’una beca d’aprofundiment d’estudis a la Universitat der Künste a Berlín (UDK) i realitza el Màster en pràctica escènica i cultura visual organitzat per la Universitat d’Alcalá d’Henares i Artea, en col·laboració amb el Museu Reina Sofia, La casa encendida i Matadero, a Madrid. Rep formació en hatha ioga, meditació, medicina ayurvèdica i filosofia vèdica, en cinc cursos de durada anual entre 2008 i 2011. Realitza tres viatges a l’Índia per la seva pràctica i aprofundiment. En els últims 8 anys segueix la seva investigació en relació al ioga tocada per la tradició advaita vedanta i el ioga de caixmir, en trobades regulars amb Francis Lucille i Eric Baret. Entre 2006 i 2012 és membre de l’equip pedagògic de la Fundació Atena, psicoballet Navarra, i integrant de la seva companyia de dansa teatralitzada, com a intèrpret i creadora. Actualment és professora de dansa i moviment en el batxillerat artístic de l’escola superior d’arts de Corella, Navarra. Des de fa 15 anys imparteix classes de ioga i meditació en diferents espais i llocs. Al mateix temps treballa com a narradora professional a la xarxa de biblioteques de Navarra, i dins de la programació de centres cívics de l’ajuntament de Pamplona. Paral·lelament imparteix tallers i classes relacionats amb el treball corporal i la investigació del moviment. Des de fa 4 anys és membre fundadora de l’associació Escena Evolutiva.

 

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org