CRA’P residents gener a març 2020

LA VIDA ES UNA FUERZA OSCURA

Es tracta una peça d’humor, poesia, política i filosofia que parteix de l’excés de llum que observem cada dia en la quotidianitat: botigues, supermercats, bars, restaurants, cafeteries, oficines, hospitals, pisos, carrers…

A partir d’aquesta observació tractem els següents punts que es relacionen entre si:

L’INCOMODITAT DE LA LLUM
L’incomoditat, el malestar, la falta de bon gust (el domini de «lo cutre»).

LA LLUM ENCEGADORA
L’obvietat de la nostra realitat (que es confón plenament amb el capitalisme).
La superficialitat i els tòpics (els enemics del pensar).
Les paraules estan cansades. L’apropiació del llenguatge.

LA POR A LA FOSCOR
Conformisme,comoditat, resignació i por.

NOMÉS HI HA EL QUE ES VEU
La reducció de la complexitat. El binari: la llum és el bo, l’ésser, la veritat. La foscor el dolent, el no ser, l’enemic.

ELS IL·LUMINATS
Des de la pseudo-espiritualitat (bussines-ioga, mindfulness) als emprenedors i el coaching.
L’obligació de convertir-nos en una marca i estar a l’aparador.
La conversió dels problemes polítics en problemes personals (Tu ets l’únic culpable)

LES PILES DEL CAPITALISME
Com nosaltres mateixos, vivint, reproduïm el món en què vivim.
L’obligació d’estar en continu moviment.
El capitalisme és excés.

APAGA Y VÁMONOS
Com deixar de ser?
La reivindicació de la intimitat, de la interioritat enfront del jo marca en el qual ens hem convertit.

Tots aquests temes els tractaran utilitzant el cos, la ment, la poesia, la política i la filosofia. Explicaran traumes, anècdotes i comptaran acudits. S’entrevistaran entre ells, faran servir el format conferència i citaran frases d’altres, sobretot d’Anne Bogart. “L’interès no es pot dissimular”

 

Marc Rodrigo Gutierrez

Després de llicenciar-me en filosofia vaig començar a dedicar-me a el món del clown. Deu anys més tard, al 2011 vaig formar la companyia Colectivo Ameno, de la qual sóc l’únic membre. Les meves propostes escèniques combinen filosofia, humor i performance.

Com Colectivo Ameno tinc dos espectacles: Filosofia Amena, una conferència de filosofia en clau d’humor i Saunterer, una performance itinerant basada en el caminar com a acte de resistència, en la filosofia de Santiago López Petit i en Els Pressentiments d’Espai en Blanc. La peça va ser estrenada al festival Grec de Barcelona i també ha estat a Fira Tàrrega, Escena Poblenou, Barcelona Pensa (Biennal del Pensament de Barcelona) TNT de Terrasssa, Festival Internacional de Sols de Póvoa de Varzim (Portugal) …

He format part del grup d’ Imbecil·litat de Pep Vila i de Zinc Co., companyia de teatre còmic amb la qual vam crear l’espectacle de carrer Marathon. He estat presentador en multitud d’esdeveniments, entre d’altres, el Festival Perpetracions de performance o El Meu Primer Festival, tots dos a Barcelona.

També formo part de la companyia de Diana Gadish, fent la música en directe del seu espectacle Handle With Care, amb el qual hem actuat en diferents festivals d’Europa: Bèlgica, Eslovènia, Dinamarca, Irlanda … i des del 2018 formo part de l’ equip de pallassos d’hospital de Pallapupas.

Al 2019 vaig estrenar juntament amb Maria Stoyanova la performance itinerant The Other Map, un projecte comunitari triat per la plataforma europea de teatres alternatius Be SpectACtive, amb la qual vam estar a Zagreb, Touluse, Ljubjana i Santander.

Danilo Facelli Fierro

Les maneres en què desenvolupo la meva feina són diverses: escrivint llibres de poesia i peces teatrals, actuant en shows d’humor, dirigint espectacles de circ, presentant gales, programant cicles de poesia, impartint tallers d’oralitat i recitant els meus poemes allà on em diuen.

La meva trajectòria artística comença l’any 2004, autoeditant publicacions i venent-les al carrer. Això em va portar a formar part de la companyia teatral AQU Teatre el 2005 i de la companyia de clowns Los Estupendos Estúpidos al 2006. Al 2007 vaig fundar el projecte Vivir del Bolo, amb el qual segueixo creant espectacles d’humor, poesia i música en directe i amb el que, actualment, mantinc els espectacles: Recital Todo Terreno y Los Dos Capullos.

La meva experiència com a tallerista comença al 2013, quan imparteixo la formació intensiva La Palabra Viva. Un any després, al febrer del 2014, comença la meva aventura com a programador amb el cicle Perifèric Poetry Mataró, que se celebra un cop al mes al Cafè de Mar. L’any 2016, la companyia de circ Zero, em convida a escriure i dirigir el seu segon espectacle (IN) Finit.

En 2017 deixo de vendre poesia al carrer (excedència que trenco de tant en tant) i surt el meu primer llibre de poemes Soñando Con amb l’editorial Quaq. En 2018 public amb Edicions Tremendes un llibre d’aforismes, titulat Chupitos.

En 2019 sóc seleccionat per generar i representar Aldarri, una peça de teatre de carrer, dirigida per la companyia Metrokoadroka i creada per al Festival Eztena (Orereta, Guipúscoa). He presentat La Revetlla Poètica al Festival de poesia de Barcelona i vaig ser elegit per actuar en l’espectacle Literary Combat al festival BAM de la Mercè.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org