CRA’P Residents gener a juny 2020

QUIETOS

Quietos és bàsicament un espectacle d’humor que parla de coses serioses. Dos éssers humans que reneguen de la humanitat donen la seva visió sobre el món en què viuen, posant l’accent en els temes que més els afecten:

– La impossibilitat d’estar quiets i callats. L’obligació de moure’s i parlar
– La impossibilitat d’anar fins al fons. De deixar de ser superficials
– El pas del temps i la falta d’espai
– L’estupidesa de l’ésser humà
– La desaparició de la dignitat
– El capitalisme. Com nosaltres mateixos ho portem a la sang i anhelem convertir-nos en una marca
– Els tòpics. Aquests grans enemics del pensar
– Més enllà de Descartes. El dubte
– Les paraules estan cansades
– El ritme frenètic d’aquest món. Per què cada vegada es camina menys.
– L’excés d’il·luminació. Bars, cafeteries, fleques … carrers i cases. La vida és una força obscura.
– L’imperi del plat de dutxa enfront de la banyera
– La desaparició dels bidets
– Arquitectura lletja i arquitectes que mereixen viure en els edificis que han ideat
– El domini del cutre i la falta de bon gust
– La ignorància
– Com és possible que encara hi hagi gent que veu la tele
– Les sèries en sèrie
– Coaching, autoajuda i mindfullness
– Gent que es fa fotos practicant ioga i les publica a les xarxes socials
– Conformisme i comoditat
– La por a tenir fills
– La por en general
– La veritat i la mentida
– El malestar social
– Artistes als que ja els va bé les coses com estan
– La impossibilitat de trobar bars on la música (normalment molt dolenta) no molesti per parlar
– Els llocs per ballar en què la gent no balla i parla a crits amb la música alta
– Qui critica als crítics?
– El buit. Deixar de ser

Tots aquests temes els tractaran utilitzant el cos, la ment, la poesia, la política i la filosofia. Explicaran traumes, anècdotes i comptaran acudits. S’entrevistaran entre ells, faran servir el format conferència i citaran frases d’altres, sobretot d’Anne Bogart. “L’interès no es pot dissimular”

 

Marc Rodrigo Gutierrez

Després de llicenciar-me en filosofia vaig començar a dedicar-me a el món del clown. Deu anys més tard, al 2011 vaig formar la companyia Colectivo Ameno, de la qual sóc l’únic membre. Les meves propostes escèniques combinen filosofia, humor i performance.

Com Colectivo Ameno tinc dos espectacles: Filosofia Amena, una conferència de filosofia en clau d’humor i Saunterer, una performance itinerant basada en el caminar com a acte de resistència, en la filosofia de Santiago López Petit i en Els Pressentiments d’Espai en Blanc. La peça va ser estrenada al festival Grec de Barcelona i també ha estat a Fira Tàrrega, Escena Poblenou, Barcelona Pensa (Biennal del Pensament de Barcelona) TNT de Terrasssa, Festival Internacional de Sols de Póvoa de Varzim (Portugal) …

He format part del grup d’ Imbecil·litat de Pep Vila i de Zinc Co., companyia de teatre còmic amb la qual vam crear l’espectacle de carrer Marathon. He estat presentador en multitud d’esdeveniments, entre d’altres, el Festival Perpetracions de performance o El Meu Primer Festival, tots dos a Barcelona.

També formo part de la companyia de Diana Gadish, fent la música en directe del seu espectacle Handle With Care, amb el qual hem actuat en diferents festivals d’Europa: Bèlgica, Eslovènia, Dinamarca, Irlanda … i des del 2018 formo part de l’ equip de pallassos d’hospital de Pallapupas.

Al 2019 vaig estrenar juntament amb Maria Stoyanova la performance itinerant The Other Map, un projecte comunitari triat per la plataforma europea de teatres alternatius Be SpectACtive, amb la qual vam estar a Zagreb, Touluse, Ljubjana i Santander.

Danilo Facelli Fierro

Les maneres en què desenvolupo la meva feina són diverses: escrivint llibres de poesia i peces teatrals, actuant en shows d’humor, dirigint espectacles de circ, presentant gales, programant cicles de poesia, impartint tallers d’oralitat i recitant els meus poemes allà on em diuen.

La meva trajectòria artística comença l’any 2004, autoeditant publicacions i venent-les al carrer. Això em va portar a formar part de la companyia teatral AQU Teatre el 2005 i de la companyia de clowns Los Estupendos Estúpidos al 2006. Al 2007 vaig fundar el projecte Vivir del Bolo, amb el qual segueixo creant espectacles d’humor, poesia i música en directe i amb el que, actualment, mantinc els espectacles: Recital Todo Terreno y Los Dos Capullos.

La meva experiència com a tallerista comença al 2013, quan imparteixo la formació intensiva La Palabra Viva. Un any després, al febrer del 2014, comença la meva aventura com a programador amb el cicle Perifèric Poetry Mataró, que se celebra un cop al mes al Cafè de Mar. L’any 2016, la companyia de circ Zero, em convida a escriure i dirigir el seu segon espectacle (IN) Finit.

En 2017 deixo de vendre poesia al carrer (excedència que trenco de tant en tant) i surt el meu primer llibre de poemes Soñando Con amb l’editorial Quaq. En 2018 public amb Edicions Tremendes un llibre d’aforismes, titulat Chupitos.

En 2019 sóc seleccionat per generar i representar Aldarri, una peça de teatre de carrer, dirigida per la companyia Metrokoadroka i creada per al Festival Eztena (Orereta, Guipúscoa). He presentat La Revetlla Poètica al Festival de poesia de Barcelona i vaig ser elegit per actuar en l’espectacle Literary Combat al festival BAM de la Mercè.

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org