CRA’P Col·laboracions 2019

HINDUISME: ART I TRADICIÓ

El centre KALARIGRAM d’Auroville, Índia, torna a CRA’P i organitzem dues setmanes d’activitats entorn el Kalaripayattu, una tradició mil·lenària de coneixements i pràctiques sobre arts marcials, salut i espiritualitat.

Entre el 7 i el 23 de juliol, amb la col·laboració de l’espai Nassara (Masnou) i l’Ajuntament de Mollet del Vallès, ens endinsarem en aquesta ancestral tradició i el seu llegat guiats per Lakshman Gurukkal, un dels mestres més reconeguts actualment i el seu acompanyant Akshay T S, un jove talent.

MASSATGES I TRACTAMENTS KALARI I AYURVEDA

8 al 23 de juliol
12h a 15h a l’Espai Nassara (Masnou)

El llegat del Kalaripayattu té una manera única d’harmonitzar el sistema biològic de tot el cos aplicant diferents tècniques terapèutiques de massatge. Les diferents modalitats són utilitzades per mantenir una bona salut, l’enfortiment del cos i el tractament de diverses afeccions de caràcter múscul-esquelètic i neurològic.

El Kalari Uzhichil és un massatge complet del cos aplicat amb els peus. Millora la circulació dels fluïts del cos i activa el seu sistema limfàtic, ajudant a purificar-lo. És un mitjà perfecte per canalitzar el flux de l’energia vital del cos.

El Ayurveda Abyangm és un massatge complet del cos aplicat amb les mans que segueix els principis fonamentals de la medicina Ayurvèdica. Els massatges tradicionals i els tractaments de la medicina Ayurveda purifiquen i milloren la circulació i irrigació sanguínia del cos.

El tractament de massatge Kalari de 7 dies es practica mitjançant la integració dels centres nerviosos amb els sis punts fonamentals del cos, els cinc elements primaris de la terra, els thridoshas, i l’anatomia i fisiologia de la persona. Aquest massatge, abans de qualsevol tipus de tractament amb Ayurveda o Kalari, permet al cos desenvolupar el seu propi mecanisme de reacció. En fer aquesta teràpia de massatges, la persona pot eliminar molts tipus de dolors corporals i de trastorns físics.

 

 

 

 

 

 

 

Per Lakshman Gurukkal i Akshay T S

Preus:
60€ massatge de peus Kalari Uzhichil / 40€ massatge de mans Ayurveda Abyangm / 350€ tractament de massatge Kalari 7 dies inclou massatges i medicina

Cita prèvia:
info@cra-p.org / 666 763 504

Lakshman Gurukkal és un dels pocs rars Gurus de Kalaripayattu, Ayurveda i Tantra reconeguts. Seguint la tradició del llinatge familiar, va començar a aprendre Kalaripayattu a la primerenca edat de 5 anys sota la tutela del seu pare Guru Veerasree Sami Gurukkal; de qui també va aprendre l’art i la ciència de l’Ayurveda. Ha sigut galardonat amb el títol de ‘Senior Fellowship’ en Kalaripayattu i Natyashastra pel Ministeri de Cultura del Govern de l’Índia. Ha obtingut un postgrau en Advaita Vedanda de Rashtriya Sanskrit Sansthan, centre d’estudis universitàris reconegut pel Ministeri de Desenvolupament de Recursos Humans de Nova Delhi. Ha treballat com a professor associat d’Arts Marcials a la Universitat de Sànscrit Sree Sankaracharya, a Kalady, Kerala. És el director de l’Hindustan Kalari Sangam, el centre de la família a Calicut, Kerala. Al 2010 funda el Kalarigram a Auroville, Tamil Nadu, un centre internacional d’investigació sobre les aplicacions que té el kalari per empoderar a les noves generacions amb els fonaments centrals de l’antiga saviesa i les seves eines per tal de desenvolupar un ser humà capacitat i responsable.

Akshay T S aprèn Kalaripayattu i Ayurveda amb Lakshman Gurukkal, Shatrughnan Gurukkal i Radhika Gurukkal al centre Hindustan Kalari Sangam, Calicut, Kerala, i és un practicant d’alt nivell que ha participat a nombroses presentacions, demostracions i concursos a l’Índia.

El centre KALARIGRAM es troba a Auroville, Tamil Nadu, Índia. S’estructura com un Kalari gurukulam holístic i fou fundat per Lakshman Gurukkal al 2010. En ell aprenen i practiquen artistes procedents de tot el món. La visita de Kalarigram busca difondre la saviesa tradicional de la Índia a partir de l’entrenament del cos i la ment, les arts escèniques i la pràctica espiritual. www.kalarigram.org

CRA'P - pràctiques de creació i recerca artística | Anselm Clavé 67, 3r | 08100 Mollet del Vallès | info@cra-p.org